[]

Çift hat kullanmak (Yurtdışı gezisi için)

Merhaba, ukraynaya 5 günlük bir gezimiz olacak, orada bir hat almayı planlıyorum. Daha önce Türkiyede de telefonum desteklemesine rağmen çift hat kullanmadım o yüzden kullanımına hakim değilim.

Oradaki aldığım hattı takıp onun internetiyle türkiyedeki numarama ait whatsappı falan kullanabiliyor muyum ? Veya internet bankacılığında falan.

Kullanamıyorsan bu şekilde o hattı takınca internet bankacılığı sıkıntı oluyor mu ? Whatsapp falan numarayı direkt değiştirip normal kullanıma sunuyordu sanırım ? Başka tavsiyeniz varsa alabilirim.
Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

 
ben ordayken hattımı çıkarmıştım çünkü yanlışlıkla kullanırım faturaya saplarlar vs diye risk almadım. zaten telefonum tek hatlı. sadece oradan aldığım hattı kullandım telefonumda. whatsaap'ı normal kullanabiliyordum. sadece uyarı geliyor yeni numaraya geçmek ister misin gibi, hayır demiştim. yani numaran değişmiyor. zaten telefonda hiç sim olmasa bile wifi ile de bu işlerini halledebilirsin. halkbank ve enpara hesabıma girebilmiştim ayrıca. diğer bankaları bilemiyorum.


  • elorelia  (13.10.21 13:57:18) 
whatsapp numara değiştirmeden kullanabilirsiniz. whatsappın sim kartla alakası yok zaten. sms kodu için gerekli sadece.


  • jelly bear  (13.10.21 14:10:50) 
Türkiye hattını ayarlarda sim ayarlarından kapatırsın, kullanmaya devam edebilirsin. ben kapıkuleden çıkınca Türkiye hattını kapatıp Bulgar hattını açıyordum. Kapıkuleden girince de Bulgarı kapatıp Türkiye hattını açıyordum.


  • lostys  (13.10.21 15:23:21) 
yurtdışında yaşıyorum, işbankasının mobil uygulaması ve enpara'yı türk hattıma gerek kalmadan kullanabiliyorum. sms doğrulamasında iş bankasında mobil onay kodu geliyor zaten uygulamada sms yerine.

WhatsApp içinde arkadaşların söylediği gibi, numara değiştirmeden yalnızca internetle kullanabilirsiniz.
  • tuborg yesili  (13.10.21 15:23:49) 
Kendi hattının mobil verisini ülkeden çıkmadan direkt kapat, o hattı simkart yönetim menüsünden 2g ye geçir, sadece aramalar ve sms gelsin, öbür türlü saçma sapan fatura çıkartabilirler.

Diğer aldığın ukrayna hattının mobil verisini kullanıma açman gerekiyor, telefon simkart menüsünde hangi hattın internetini kullanacaksan onu seçme opsiyonu var, telefona göre menü değişiyor, kendi telefon modeline göre internetten bak öğren.

Denildiği gibi yeni hat takınca whatsapp numarayı değiştireyim mi diye soruyor, hayır de geç eski numaranla aynen kullanmaya devam edebilirsin böylece.

Ayrıca hangi bankayı kullanacaksan yurtdışına çıkmadan önce müşteri hizmetlerini ara, durumu anlat, diğer türlü yurtdışı kaynaklı bağlantı diyerek güvenlik sebebiyle işlemleri durdurabiliyorlar. Hatta mesela TEB beni kendi Türkiye hattımdan direkt arayıp teyit alıyor ondan sonra işlemi yapıyorlar, eğer bana ulaşamazlar ise internet bankacılığını donduruyorlar belli bir süre.
  • zikardo  (13.10.21 21:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.