[]

Amazon - Fiyatı Düşen Ürünler İçin Fark İadesi

Selamlar,

Bir iki yerde Amazon'un fiyat farkını talep halinde müşteriye iade ettiğini okudum.

Bir tanesi şöyle:
"Amazon üzerinden bir ürün satın aldınız ve ardından ürünün fiyatının düştüğünü fark ettiniz. Amazon müşteri hizmetleriyle iletişim kurduğunuz taktirde ürünü satın aldığınız fiyatı ile düştükten sonraki fiyatı arasındaki farkı iade olarak alabilirsiniz. Buradaki önemli nokta ise Amazon’un sözleşmesinde ürünün size ulaştıktan sonra en geç 7 gün sonra yapılacak başvuruları kabul ettiğini belirtmesi. Ancak birçok kişi sipariş tarihi üzerinden 7 gün geçmiş olmasına rağmen bu iadeyi alabiliyor."

Kaynak: www.silikonvadisi.co

Amazon'a indirim talebi* için ulaştığım aldığım cevap:
"Genel olarak geçerli fiyat, web sitemizden sipariş verdiğinizde görüntülenen fiyattır. Sonradan fiyat indiriminde bulunamayacağımızı anlayışla karşılamanızı rica ediyorum."

* Siparişimden iki gün sonra ürünün fiyatı düşmüştü.

Bu konuda bilginiz var mı?

Teşekkürler.

 
"Buradaki önemli nokta ise Amazon’un sözleşmesinde ürünün size ulaştıktan sonra en geç 7 gün sonra yapılacak başvuruları kabul ettiğini belirtmesi"

sözleşmede böyle bir şey gerçekten yazıyor mu?
  • hadsafhada  (13.10.21 12:57:48) 
Amazon 2018'den beri hiçbir şubesinde fiyatı düşen ürün için fiyat farkı iadesi yapmamakta.
Attığınız blog yazısı muhtemelen çok eski.

Amerikayı bilmem ama türkiyede hiçbir firma öyle bir maddeyi satış sözleşmesine eklemez, bunu promo edebilirler, ayrı olarak şirket politikası olarak duyurabilirler.

Yine yazayım şu anda hiçbir amazon şubesi satış sonrası indirimde fiyat farkı iade etmiyor, seyrek olarak bazen rastlanabilir bu %99 müşteri profili ile alakalıdır diye tahmin edilebilir.

Not: Lütfen amazon haziranda temmuzda bize iade yaptı ama diye yazmayın, primeday indirimlerinde alınan ürünlere 2 hafta içinde tekar indirim olduğunda bu fiyatlar daha düşükse aradaki farkı iade etti amazon, bunu kendi otomatik yaptı, müşteri talebi ile değil ve muhtemelen reklamlarda prime dayi süper - yılın en düşük fiyatları ile tanıtmasından kaynaklıydı.
  • atom karincanin torunu  (13.10.21 13:05:29 ~ 13:05:49) 
www.amazon.com.tr
Amazon satış sözleşmesinde öyle bir şey yok. Silikonvadisi.co'dan daha güvenilir bir kaynak olduğu kesin.

  • kobuzchu kiz  (13.10.21 13:11:32) 
Diğer ülkeleri bilemem ama bizim ülkede bunu yapıyorsa mantıklı. Eğer fark iadesini yapmazsa direkt ürün iadesi yapıp aynı ürüü düşük fiyattan alabilir, kullandığınız ürünü kullanmaya devam edip yeni gelen ürünü önceki ürünmüş gibi iade edebilirsiniz. Tabii bu durum fatura üzerinde seri no yazmıyor ise geçerli. Yazıyorsa kullandığınızı pakete koyar gönderirsiniz. İnternetten yapılan alışverişlerde 14 gün koşulsuz iade hakkınız var. Bu nedenle amazon da önceki ürünün iadesini alıp yeni ürünü kargolamak yerine direkt fark iadesi yapıyor olabilir. Sözleşmeyi ya da prosedürü bilmiyorum ama mantıklı olan da bu.

Ben geçen hepsiburada'dan telefon aldım. 1 gün sonra farklı renginin fiyatı aldığımdan daha aşağı indi. İlk siparişi teslim almadan iade sürecini başlattım. Para iadesi aynı gün yapıldı ve farklı rengin siparişini geçtim. Aynı rengin fiyatı düşseydi direkt fark iadesi talep ederdim. Amazon, hb, n11 gibi siteler için bence mantıklı olan 14 gün içinde fark iadesini mümkün kılmak.
  • himmet dayi  (13.10.21 13:14:06) 
Şimdi kontrol ettim, ürün ikinci kez ucuzlamış. 890 -> 827 -> 802 TL

Bu durumda himmet dayi'nin dediği gibi yapıcam.
  • pantepember  (13.10.21 14:09:28 ~ 14:13:30) 
bi çok kez fiyatı düşen üründen bi tane daha ucuz fiyatlı alıp öncekinin faturası ile iade ettim. valla 1-2 hafta içinde ciddi ucuzlamaya gidince insanın içine evlat acısı gibi oturuyor. pişman değilim. :)


  • naksidil  (13.10.21 14:12:34) 
Bu arada, aldığım ürün Anker SoundCore Motion+ Bluetooth Hoparlör.
www.amazon.com.tr

Süper ses kalitesi, çok şık görüntü. Tavsiye ederim. 1000 TL'den bu fiyata düştü. Ürün incelemeleri de çok kaliteli olduğun söylüyor.
  • pantepember  (13.10.21 14:20:52) 
amazon prime day günlerinde satın alan kişilere daha sonra daha düşük fiyattan sattıysa iade etti. yakın zamanda oldu bu. fakat normal zamanda fiyat düşüşlerinde böyle bir şey yapmıyor.


  • adivar  (13.10.21 14:26:03) 
amazon gun icinde ayni urunun fiyatini 3 kere degistiriyor.
1 tane tv'yi 1 ay takip ettim ondan biliyorum.

Bu yuzden boyle bir maddeyi sozlesmeye koymaz ama arada kiyak olsun diye yapabilir.
Cunku iade edip tekrar alman zarara sokuyor.
Bana .de uzantili olani 500 liralik urunu bedavaya verdi mesela.

Turk siteleri zaten hayatta yapmaz cunku teknik olarak nusteri hizmetlerinin musteriye para verme imkani yok.
En fazla 20 tl hediye ceki verirler.
  • divit  (13.10.21 17:30:44) 
@divit de'den almanın bir avantajı mı var? yoksa tr'de olmayan ürünler için mi kullanıyorsunuz?


  • pantepember  (13.10.21 21:26:47) 
Ben aldigimda com.tr acilmamisti, yine de avantajli urunlere denk geliyorsun bazen.

Tamir takimlarinda falan iyi seyler oluyorm
  • divit  (14.10.21 00:43:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.