[]

Ev hissesi mi, vadeli mevduat mı?

Şuan işsizim. 80 bin birikmişim var. Vadesiyle idare ediyordum. Babam daire alalım diye bir teklif yaptı. Sen para yatır, paran kadar hisse senin olsun diyor. Fakat böyle bir durumda belli süre fiziki gelirim olmayacak. (Tadilatı, kiracı bulunma süresi vs.)Sadece her ay babam belli bir miktar yolluyor. Onu kullanacağım.

Siz böyle bir yatırıma girer misiniz?


 
faiz yedigin surece o para eriyecek. o yuzden ev almak bu durumda faizden daha mantikli olabilir. faizi yemiyor olsan veya para dovizde dursa daha az erir, ev ile yakin olabilirdi ama bu durumda ev mantikli. bir sure idare edebiliyorsan tabi. tadilat cok surmeyecekse bu donemde kiraci bulmak kolay, evler cok hizli tutuluyor. tabi kiradan senin payina dusen miktar da faizden az olabilir, o paraya gercekten ihtiyacin varsa onu da dusun.


  • lemmiwinks  (13.10.21 12:33:39) 
İşsiz olduğum için girmezdim. İşsizken 80 binin tamamını eve yatırmak mantıklı değil. Toptan mal alıp, pazarda ürün satmak daha makul şuan. Ya aranızda anlaşmazlık olursa babanız parayı keserse ne olacak? Ya da evle alakalı sorun olursa sizin paranız ne okacak? Kiracı buldunuz ya ödemeleri zamanında yapmazsa?


  • GoodMorningTeacher  (13.10.21 12:34:42) 
faizle geçinilmez. o parayı değerlendir.


  • sizofren06  (13.10.21 12:38:43 ~ 12:38:59) 
hisseli ev aldıktan sonraki plan ne? kira getirisi mi yüksek ya da çok değerlenecek bir bölgede mi? bana mantklı gelmedi yani hisseli eve girmek. tek başına alabiliyor olsan neyse.


  • elorelia  (13.10.21 12:42:16) 
Sanki her iki yöntem de hatalı gibi.

1. Faiz ile geçinilmez sadece bir yanılgıdır bu, yarın stopaj %5'den %15'e çekildiğinde aylık faiz kuşa döner zaten sürekli faiz indiriliyor. Ayrıca ana paran her geçen gün eriyor.

2. Elindeki tüm parayı tek bir yere yatırıp parasız kalmak da büyük risk bilemedim.

Gerçi şu ara elinizdeki parayla da yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi.
  • solo  (13.10.21 14:57:39) 
Ben olsam 80 bin TLlik Eregli hissesi alirdim


  • turkuaz  (13.10.21 16:01:37) 
Vadeli. boş ver evi filan. Nakitte kalmak iyidir. Tüm nakidi gömme betona.


  • nedendir bilinmez  (13.10.21 16:10:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.