[]

doğum kontrol hapı / yan etkiler ve bırakma

ey sevgili online ürolocistler :p

tl,dr: 2 aydır "yazz" kullanıyorum, yan etkileri olduğunu düşünüyorum, bırakayım mı?

-----------

2 ay önceki reglimin ilk gününde yazz adlı doğum kontrol hapına başladım. başlama sebebim reglimi düzenlemek vs değil, sadece hamilelikten korunmaktı. ilk ay ara kanamam oldu ama bu beklenen bir durummuş. bunun dışında herhangi bir yan etki yaşamadım.

ilk kutunun sonunda sadece 1 gün regl oldum. o da çok çok çok azdı. (normalde 5-6 gün sürer ve yoğun geçer.) doktora gittim, durumu anlattım. kadın dedi ki devam et kullanmaya. neyse, ikinci kutuya başladım. ikinci kutuyla birlikte sürekli bir açlık hissi geldi. normalde az yiyen biriyim ve pek acıkmam, acıksam da yememeye çalışırım çünkü kilo almaya çok yatkın bir vücudum var. ama geçtiğimiz ay sürekli açtım, sürekli yedim, yedikçe yedim! :D kilo da aldım tabi :') üstelik, aslında çok sakin ve az problemli bir aydı ama ruh halim genellikle çok aşağılardaydı. hiçbir şeye motivasyonum ve keyfim yoktu. aşırı gereksiz çıkışlarım oldu birkaç kere vs vs.

ikinci kutu sonunda da reglim sadece bir gün sürdü ve gene çok azdı.

bugün yeni doğum kontrol hapı kutusuna başlamam gerekiyor. ben diyorum ki başlamayayım. doğum kontrol hapıyla ilişkimi keseyim. siz ne dersiniz? benzer durumlar yaşayan?

acaba hormon testi mi yaptırsam?

acaba 2 ay bu ilaç için kısa bir süre mi? belki vücudum yeni mi alışıyordur ve kullandıkça bu yan etkiler geçecektir?

üff.

 
Reglin kısa sürmesi normal, onda sıkıntı yok. Diğer etkiler için (bence) iki ay kısa. Doktorunuzla tekrar görüşüp başka haplar da deneyebilirsiniz, hangisiyle en az yan etki yaşayacağınızı denemeden bilemezsiniz, doktor da bilemez. Qlairista, Yasmin vs var, dkh kullanan tanıdıklarımın hepsi farklı bir ilacın en az yan etki yaptığını söylüyor, deneye deneye bulmak lazım.


  • kobuzchu kiz  (13.10.21 11:36:03) 
reglin kısa sürmesi normal +1

hatta ben 6 aylık qlairista deneyimimde bazen hiç regl olmadım ya da çok damla damla oldum. 2 ay bence kısa bir süre ama doktorun ne dediği elbette daha önemli. Bir de dk ben ağrım çok olduğu için kullandım sadece koruma amaçlı tercih etmezdim muhtemelen eninde sonunda bir yan etkisi oluyor. qlairista da bende tüylenme yaptı mesela.
  • tuborg yesili  (13.10.21 12:50:09) 
yazz hiç kullanmadım, bırakalı 5 sene oluyor ama ben zamanında 2-3 sene kadar yasminle korundum ve inanılmaz memnundum. hormon bozukluğundan çok erken yaşta (8) adet görmeye başladım ve kendimi bildim bileli de inanılmaz düzensizdi. bazen aylarca olmazdım bazen bir ayda 2 kez olurdum. her zaman çok uzun ve ağrılı geçerdi vs... yasmin kullandıktan sonra hep 4 haftada bir perşembe günü neredeyse dakikası bile şaşmadan adet görmeye başladım. hiçbir yan etki de yaşamadım ne mood swings, ne aşırı yeme isteği, ne tüylenme. belki ilaç değiştirmeyi düşünürseniz yasmini deneyebilirsiniz o da hafif bir ilaç.

bıraktıktan sonra da 2 3 ay içinde hamile kaldım. sonrasında doğumdu, emzirmeydi derken yeniden başlayamadım ama yeniden hapla korunmayı düşünürsem kesinlikle yine yasmin kullanırım. çünkü sonrasında da adetlerimi düzenli görmeye devam ettim. bence kesinlikle hapın sayesinde.
  • kakamelsokoban  (13.10.21 12:56:09) 
Ben çok duygusal olarak etkileniyorum. Uzun ilişki olunca kafa rahatlatan bir şeu oluyor ama brn inanılmaz ağlak birine dönüştüm. Çok şikayetçi ve mutsuzum kimseye de tavsiye etmiyorum.benim de son ayım bırakıyorum zaten.

En az duygusal değişim kadar pıhtı da bir sorun. Özellikle sigara falan içiyorsan.
  • screwedup2  (13.10.21 15:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.