[]

kedi kumu / maması

selam duyarcalar,

hani şu renkli kristal gibi olan kedi kum(?)ları var ya, onlardan almışlar. heyvanceğiza bir zararı olur mu? sizin öneriniz nedir? naturel falan diye satılan kumlar da var. alınır mı? daha iyi olur mu?

hill's ve hatta proplan marka kuru mama(yem?)ların gdo içermesi nedeniyle artık türkiye'de satılmayacaklarını söyledi petacil.com (telefonda). doğru mu ki? blue buffalo diye bir marka var, hill's'den 1.5 kat falan pahalı, değer mi? ben kendime o kadar para harcamıyorum gibi düşünceler geçiyor aklımdan bi' de :P

 
ben science plan kullanıyorum ve memnunuum. ama o da pek ucuz sayılmaz.

kristal kedi kumlarının pek bir zararını görmedi bizimki şimdiye kadar, ileride sorun yaratır mı bilmiyorum ama kristal kum büyük kolaylık yaratıyor ve koku yapmıyor. bence için rahat olsun.
  • cro magnon  (04.06.10 15:39:27) 
benim kedi sevmiyo kristal kum. böyle "foşşşş fırşşş" diye ses çıkarıyor ondan mı aceba, bilemedim. second best olarak topaklanan alice, mestan ne bulursam ondan kullanıyorum.

asydığınız markalar da pahalı ama... bilemedim. bizimkine royal canine yediriyos memnun.. herhalde :))

gdo diyene de kafa tacam. bundan önce eagles'ın hollistic select'inin veriyoduk, organikti. sonra ithalatı durdu :/
  • no avalon  (04.06.10 16:32:54) 
mama da millet hep hill's öneriyordu ama bilemiyorum. kum olayına gelince haalam kendi kedisine şu kristal dediğin taşlardan kullanıyor ne nem ne koku olmuyor ama kedi pokunu gömerken çok ses çıkıyor haberin olsun.


  • seyduna6687  (04.06.10 18:21:44) 
valla bu mamalar veterinerlerin filan sürekli olarak tavsiye ettiği mamalar. ileride veteriner masrafı yapmamak adına, bu mamaları vermen daha iyi.

biz de evde kristal kum kullanıyoruz. belki de hep kristal kullandığımızdan bizimkiler o faş foş sesleri çok seviyorlar. hatta bazen kapalı tuvalete sadece kafayı ve ön ayakları sokup eşeliyorlar fış fış fış. gerizekalılar.
  • kahvegibi  (04.06.10 18:25:01) 
ben de hills kullanıyorum ama benim petshop da gdo nedeniyle gümrükte takıldığını söyledi. aorun çözülecek dedi ama, gdo olayı bu defa da benim midemi bulandırdı.
nestle proplana geçmeyi planlıyordum, onun da aynı oldugunu şimdi sizden duydum. bilmiyorum ne vermek lazım..

ama kum olarak kristal kumlardan oldukça memnunuz (ben ve kedim). bir zararı olmayacağı kesin. ;)
  • vejeteryan vampir  (04.06.10 18:53:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.