[]

Oyun oynamalık ama 80 kilo olmayan laptop önerisi

2015'te aldığım emektarı emekli edip şöyle beni 4-5 sene idare edecek bi laptop almak istiyorum. Oyun oynayan biriyim ama grafik takıntım yok gibi bi şey, ortalama ayarlarda oynasam yeterli, öyle full+full ayarlar olsun gibi takıntılarım yok, akıcı olsun, çamur grafik olmasın yeter.

Bi de günlük işler ve makale okuma, sunum hazırlama vs gibi amaçlarla kullanacağım işte. Her gün laba götürüp getircem yani. Öyle kuş gibi olsun ufak olsun derdim yok aksine büyük olsun da yani askeri teçhizat taşıyan komando gibi de ezilmeyeyim altında, insani bi ağırlığı olsun.

bütçem 15 bin civarı diyebilirim, beelki 17 bine çıkabilirim ama dahası olmaz herhalde. Link atıp bunu al iyidir diyebileceğiniz modeller var mıdır?

Bi de kasımda mı alayım bunu, dolar artıyor ama 11 kasım olsun black friday olsun daha mı uygun olur?

 
www.monsternotebook.com.tr

1.7 kg ve çok güçlü
  • jelly bear  (12.10.21 22:51:34) 
@jelly bear'ın paylaştığı bilgisayar kağıt üstünde iyi ama monster'ın bu modelleri felaket ısınıyor ve çok yüksek fan sesi yapıyor. yakın çevremde kullanan 3-4 kişi var oradan biliyorum. kasasının malzeme kalitesi de bayağı kötü. alüminyum plastik alaşımı gibi bir şey. elinizle biraz zorlasanız kasa bükülür gibi. hoparlörü de hiç iyi değil.

Onun yerine msi'ın gf thin serilerini öneririm. 1.8 kg bu laptop:
www.hepsiburada.com

bir de unutmadan ne kadar hafif bir bilgisayar alırsanız alın iyi bir ekran kartı olduğu sürece adaptörü ortalamanın üzerindew büyük ve ağır olacaktır.
  • kutukcu  (13.10.21 01:27:18 ~ 01:28:11) 
Monster iyi hoş da bataryası çok az gidiyor bildireyim


  • olaylar olaylar  (13.10.21 01:35:59) 
Vallaha ben hep şu iki ürünü öneriyorum;
Lenovo legion
Hp omen

Asus'un da bazı modelleri iyi deniliyor ama bilemiyorum.
Sunu net anladım ki hangi hardware olduğu kadar laptop dizayni, max sicaklik, fan gibi seyler de önemli. Buna baka baka, inceleme izleye izleye ben omen ve legion arasindaydim, o dönem Legion stoğu yoktu omen aldım.
Omen baktim simdi; 16-17bine var ryzen 7 5800h, rtx 3070. Örnek model:

www.cimri.com

Eşim bunla photoshop da yapiyor oyun da oynuyor, ben de zaman bulursam oynuyorum. Max fan sesi uçak motoru gibi ama max fana zaten ulaşmıyor. Inceleme;
youtu.be
  • logisticsmanager  (13.10.21 10:43:39) 
o paraya turkiye'den cihaz alirsan yazik edersin
black friday geldiginde amazon.com'da msi laptoplar fena indirime giriyor

  • nibba  (13.10.21 12:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.