[]

Kedi Besleme

MErhabalar.
4 ay önce 3 tane kardeş kediyi sahiplendim. daha önce bir kedi bakım tecrübem yok (sokak hayvanları hariç) ve yeni yeni deneyimleyiyorum birçok şeyi.

2 erkek 1 dişi olduğundan, ve de torun sahibi olmak istemediğimden veterinerin de yönlendirmesi ile önce dişiyi kısırlaştırdım. yaklaşık 1 ay olacak işlem yapılalı. o süreçte elimde yavru kedi maması olduğundan öyle beslemeye devam ettim (Nd Morina balıklı). şimdi kısır kedi maması sipariş ettim ve onu vermeye başladım (ND Ringa Balıklı).

ama çalıştığım ve yalnız yaşadığım için ayrı ayrı beslemem mümkün değil. o sebeple de 3'ü de aynı mamayı yiyecekler. bi yandan yavru aslında üçü de ve bir şeylerini eksik etmekten imtina ediyorum (maddi olarak tuzum kuru değil, kendimi çok zorluyorum, öyle anlaşılmasın).

bu sebeple de mama konusunda yardımcı olunursa çok sevinirim. çünkü kısırlaştırılmış kedi maması vermek gelişimlerini etkiler hissinden kurtulamıyorum. (veterinere danıştım ama biliyorsunuz ki bir çoğu bu konularda gevşek ve yuvarlak cevaplar veriyorlar)

şimdiden teşekkürler. bu arada mama tavsiyelerine de açığım. bilmiyorum gerçi ayrım olmadan her kedinin yiyebileceği bir mama var mı

 
Ben benim veterinerin bu konuda bana söylediğini aktarayım: 3 kiloluk paketler halinde alıyordum mamayı. "Bir kısırlaştırılmış mamadan bir de normal mamadan al. Böylece ihtiyacı olan minerallerden de geri kalmasın." demişti. Birinden diğerine geçerken son 1-2 kapta karışık yapıyordum. Ama iki mama da aynı aromada olduğu için pek gerek de yok buna. Şimdi iki kedim de dana gibi olduğu için sadece kısır kedi maması veriyorum. Siz de bir ondan bir ötekinden şeklinde gidebilirsiniz diye düşünüyorum. Benimkilerin maşallahı var.


  • himmet dayi  (12.10.21 17:42:40) 
Karar vermeniz gerekiyor. Farklı mamalar yiyeceklerse ayrı kaplara koyup günde iki kere önlerine açacaksınız.

Ya da hepsi aynı mamayı yiyecekler. Kısır kedi normal mama, kısır olmayan kedi de kısır kedi maması yer bence böyle zorlayıcı şartlar varsa. Gözlemler ona göre diğer iki kediyi arada ayırıp başka mama verirsiniz.

Bence hiç kısır kedi maması olayına girmeyip direkt normal mamaya devam etseniz daha iyi olurdu.
  • baal  (12.10.21 18:03:53) 
çok teşekkür ederim yorumlar için @himmet dayı, @beal.
@himmet dayı, benimkiler de biraz besili olacaklar gibi duruyor, özellikle biri çok iştahlı. benim kaygım herhangi bir vitamin eksiği kalır mı gibi bir noktadan oldu aslında. ben de 5 kiloluk almıştım son mamayı, zaten 1 aya bitiyor. acana ya da orijen'in tüm yaşam evreleri için olanlarını gördüm az önce, acaba onlardan alıp kısırdan karıştırarak ona mı geçsem diye düşündüm diğerleri de kısırlaşana ve biraz da yavruluktan çıkana kadar.

@beal, benim gönlümden geçen aslında öğünlük beslemek ama çok zor benim için bu. çalışan bir insanım. o sebeple de kaplarında mama bırakıyorum mecburen. şimdilik kısır almış bulundum ama bi yandan da içime sinmedi. o sebeple kısır olmayan ya da tüm yaşam evreleri için bir mama alıp karıştırarak verip kısır bitince de o mamaya geçmeyi planladım. bir sorun yaşamam diye umuyorum.
hayvancağızların dili olmayınca onlar için doğtu olanı seçme konusuna daha bir hassas yaklaşıyor insan. dünden beri bu konuyla yatıp kalkıyorum.
tekrar teşekkürler
  • Gamsızız  (12.10.21 19:00:42) 
şu an çok gençse kısır kedi maması şart değil. 3-4 yaşını geçmeye başladığında özellikle erkek kediler için kısır kedi maması önemlidir.


  • orpheus  (12.10.21 23:41:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.