[]

bebek sahibi olmak, kenarda para, altınlar

merhaba babalar, anneler.
biz de anne baba olacağız. değişik bir duygu

kenarda banka hesabımızda 20 bin TL var. (30 bin vardı bu yaz harcadık) :)
düğünde takılan bileziklere dokunmadık 60-70 TL civarı var.
2011 model 180 bin KM de bir arabam var değiştirmek istiyorum,
seneye bebeğimiz olacak, masrafları olacak,
evimiz yok bir yakınımım evinde makul bir fiyata kirada oturuyorum aslında ev almam lazım.

siz olsanız paranızı nasıl değerlendirirdiniz?
bebeğimiz için paranın bir kısmına dokunayım mı?

edit : doğum masrafı olmayacak. onun için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmıştım, hep garantici biriyim sanırım :)

 
eğer sizi zorlamayacaksa gelirinizin bir kısmı ile bes, altın hesabı, döviz hesabı gibi bir yatırım yolunu tercih edebilirsiniz. her ay şu kadar gram altın otomatik alınsın, her ay hesabımdan şu kadar para bes hesabını yatsın ya da her ay şu kadar dolar veya euro alınsın gibi bir talimat oluşturabilirsiniz. az, çok yok. kendi bütçenize göre ayarlarsınız. yıllar içinde bir bakmışsınız işe yarayacak bir paraya dönüşmüş olur.

kenarda duran paraya şuan ihtiyacınız yoksa bence dokunmayın. ben olsam dokunmazdım yani.
  • draconas  (12.10.21 16:50:38 ~ 16:52:30) 
Sağlıkla uzun ömrü olsun :) ne güzel haber. Tebrikler.
bence bebeğin doğum masrafı hariç ilk 3-5 yıl masrafı çok sarsacak cinsten değil. yani giyim kuşam desen gelen hediyelerle vs çevriliyor. bir de bu yeni velet beyaz yaka değil ki her gün yeni kıyafet giysin süslensin :)
ilk bir kaç yıl mama bez vb. masraflarla boğuşacaksınız. geliriniz ölçüsünde halletmeye çalışırsanız 3-4 yaşına kadar para sorun olmaz. çocuk masrafından yakınanlara bakın afaki harcamaları bir dünya...
bence para anlamında kenarda sağlık için her zaman bir paranız olsun ama bu kadar da korkulacak konular değil diye tahmin ediyorum en azından çevremden gördüğüm ve anladığım o.
okul döneminde harcamaların babası geliyor aslında o da nasıl bir eğitim planladığınızla alakalı ki onun da tartışmaya açık çok yönü var.
korkmayın, çok açılmadan ihtiyaçlarınızı giderin. ufaklığa da bol şans dilerim yeni hayatında..
  • erty_ksk  (12.10.21 16:52:35) 
çok detaya girmiyorum.arabayı sat mutlaka dolar molar fon bişeylere yatır bebek olunca araba al .
çünkü bebek de araba çok lazım oluyor.hastalık o şu bu.

  • sirincem  (12.10.21 18:12:59) 
"bebeğimiz için paranın bir kısmına dokunayım mı?"
anlamadim bunu, niye dokunasiniz ki bebek icin durduk yerde?

draconas'in yazdiklarina katiliyorum. paraya bence de dokunmayin. Cok bir paraniz yok zaten. Beklenmedik durumlara karsi dursun kenarda, ki anlattiklariniz isiginda orta vadede tasinmak zorunda kalabilirsiniz, bebekle (veya sizinle) ilgili beklenmedik masraflar cikabilir vs vs.

Arabada bir sorun yoksa degistirmeyin.
  • hot potato  (12.10.21 18:36:13 ~ 18:36:42) 
hocam hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. bende 1 sene önce baba oldum. İnanılmaz keyifli ve mutluluk verici. gece uyanmaları bile güzel. Ancak bebek demek masraf demek gibi düşünmeyin. abartmadan harcama yaparsanız bebeğin masrafları göze gelmiyor bile. düzenli olarak bez alıyorsunuz bir de belirli aralıklarla kıyafet ıvır zıvır. Yani daha bana batmadı aldığım hiçbişey fiyat olarak. Ev için bir anda borca girip arabasız kalmaktansa arabayı şimdiden değiştir sürekli fiyat artıyor. Az masraflı ve piyasası olan bir araç al. Yarın ev alırken satması da kolay olur, hem primde yapar.


  • al basmadan donu var  (12.10.21 20:39:22) 
Oncelikle hayirli olsun..

"Bir bebek ilk 3-5 sene fazla masraf cikartmaz" olayina pek katilamiyorum. Sizde sut durumu ne olur bilmiyorum ama bizde sikinti vardi, hazir mamaya baya para gomdum. Ustune de bez olayi tuy dikti, resmen mama ve bezden kurtulana kadar gun saydim.

Bebek arabasi, masasi, araba koltugu falan bunlar da ciddi rakamlar tutabiliyor.
bir de anaokulu olayi var, bizimki 2.5 yasindan beri anaokuluna gidiyor, onunda ciddi bir aylik odemesi vardi.

Araba olayi onemli, aracin 10 yasinda, 180binde. Ben cocugun varsa aracin saglam olacak kafasindayim. Eger sikinti cikartmaya basladiysa bence yenilemen lazim (sifir almazsin model yukseltirsin), yok sikinti yaratmiyorsa dokunma kalsin diyorum.

Ev ciddi bir kulfet tabii, eger kiran uygunsa bence su anda kurcalama diyorum. Ilerde cocugun okulu neresi olacaksa ona yakin falan biryerler bulursun belki.

Onun disinda elimdeki tlyi acil dovize cevirir beklerim, ihtiyac oldukca doviz/altin bozdurur devam ederim.
  • cooperr  (12.10.21 20:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.