[]

Google'da silinen yorum

Bir sürücü kursuyla yaşadığım olumsuz deneyimi Google'a yazmıştım. Herhangi bir hakaret yok, yaşadıklarımı ayrıntılarıyla anlatıp işletmenin profesyonel ve güvenilir olmadığını belirtmiştim.

Nereden aklıma geldiyse az önce baktım ve yorum silinmiş! Çok sinirlendim, şu haliyle 70 yorum ile 4.9 puanları var gibi görünüyor, belli ki başka yorumlar da silindi bu şekilde.

Ne yapılabilir? Google ile mi iletişime geçmek gerekiyor? Bu kadar kolay mı siliniyor olumsuz yorumlar Google'dan?

 
ben başka bir yere yorum yazmıştım 1 yıldız verip. adam bi şekilde tanıdık vasıtasıyla bana ulaştı rica etti düzeltmem için. Yani kolay silinse o da silerdi bence.


  • al basmadan donu var  (12.10.21 15:17:48) 
Aksine işletmeler de hakısz verilen 1 yıldızdan şikayetçi, işletmeci olarak spam diye bildirim var ama gerçek bir kullanıcının yorumunu google'ın sileceğini sanmam.

Gerçek hesabınızla mı yazdınız yorumu, hani bazen bir çok gmail üyeliği alıyoruz ya bazı üyelikler için, onlardan biri açık kaldı da google yorumu spam mi sandı?
  • John Bloor  (12.10.21 15:19:20) 
@John Bloor yok hayır gerçek hesabımla yazdım. çok da şaşırdım açıkçası google'dan böyle bir şey beklemezdim.


  • gmzo  (12.10.21 15:53:32) 
Tekrar kontrol ettim, google hesabımla giriş yapmışsam yorumu görüyorum, yapmamışsam görmüyorum. Yorumu yapalı bir hafta oldu, aynı zamanda yapılan başka bir yorum görünüyor, hala bir çeşit değerlendirme sürecinde mi acaba?


  • gmzo  (12.10.21 16:00:54) 
başka bi google hesabıyla giriş yapıp baksan. görünmüyorsa değerlendirme sürecindedir.


  • Improbable  (12.10.21 16:47:05) 
Yorum sıralamasını yeniden eskiye diye sırala bir de, belki de gösterim sırası karışıktır.


  • John Bloor  (12.10.21 17:18:41) 
Yorum sildirme olayı yoktu önceden, geldiyse bilmiyorum.

Çünkü ben de birkaç sene önce bir iki firmanın ayağını kaydırdım 1 yıldız verip. En çok beğenilen yorum benimkiydi falan. Bir de yerel rehberim google'da, 6. seviye. (övündüğüm şeye bak :D)

Bir tanesi mekanda bana köpek çekmişti, sonradan sosyal medya hesaplarım ve mailimi nerden bulduysa onlar dahil ulaşmaya çalıştı yanlış anlaşılma olmuş özür dileriz kaldırır mısınız yorumunuzu falan diye. Cevap bile vermedim. Bu adam yazılım şirketini sahibi idi. Oradaki haltı yiyen de o adamdı o yüzden geri adım atmadım. Neys yani hani sildirebiliyor olsa sildirirdi bence de +1

Başka bir şey olmuştur, yeri değişmiştir, el değiştirmiştir, kapanıp yeniden açılmıştır vs.

Veya gelmiştir belki artık yorum sildirme :/
  • ananiyimioguz  (12.10.21 17:39:03 ~ 17:39:59) 
yorumun ben sahteyim/botum/spam yapıyorum diye bağırmıyorsa ya da hemen hemen her yerde olan kuralları ihlal etmiyorsa silinmez.


  • Efoody  (12.10.21 19:08:49) 
Bende aynı durumu yaşadım bir kaç kere. Neden olduğunu çözemedim. Yalnızca negatif yorumlarımdan bazılarınsa bunu yaşadım. Ben görüyorum ama başkaları görmüyor. Hatta yoruma foto eklemişim. Eklediğim foto işletme fotolarının arasında çıkıyor ama yorumum çıkmıyor.

Ben daha çok negatif yorum yapan bi insandım. Daha önce negatif yorum yaptığım işletmeler beni spamladıysa o yüzden google beni banlıyor diye düşündüm.
  • zimbirik  (12.10.21 20:46:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.