[]

Kalpte Ritim Bozukluğu

Selamlar ahali.

Bende bu rahatsızlık varmış. Ciddi bir seviyede olmadığı için, sadece çok çarpıntım olursa içmem için ilaç verdi doktor.

Ben teşhisten beri akıllı saat ile sık sık kalp ritmimi kontrol ediyorum ve gerçekten ciddi dalgalanmalar oluyor. Örneğin 5 dakika arayla 85-150 gördüğüm oldu. En yüksek de 180 gördüm. Tüm bu değerler normal dinlenme anında oluyor koştuğum falan yok. Doktor bu rahatsızlığın bir çok insanda olduğunu söyledi. Aranızda yaşayan var mı? Bu kalbi sakinleştirmek için bir şey yapıyor musunuz? Rpm çok artınca ne yapıyorsunuz mesela? Ben tedirgin olmaya başladım hafiften.

Edit: Teşhis için holter cihazıyla 24 saat geçirdim tabii sadece muayene değil.

 
pandeminin başında kaygıya bağlı olarak yaşamıştım. 6 ay beta bloker ilaç kullandım. aşıdan sonra tekrar başladı. 3 ay daha kullandım. ilaçla beraber düzene giriyordu.


  • false pretension  (12.10.21 14:21:03) 
bunu nasıl anladınız? yani benim de mesela gece yatınca bi kere trrt bi çarpıntı gibi oluyor onun dışında gün içinde bi şey hissetmiyorum, nasıl anlaşılıyor bu? akıllı saat alırsam anlaşılır mı?


  • sipsiyah  (12.10.21 14:22:58) 
@sipsiyah ben anlamadım aslında, alakasız bir kontrol sırasında fark edildi. Kayda değer bir rahatsızlık vermiyor bana çünkü,

edit: sadece 160 ve üzerine çıktığında göğsümde sıkışma hissediyorum ama bu anlar çok istisna oluyor
  • alaimisema  (12.10.21 14:24:08 ~ 14:24:41) 
anladım geçmiş olsun, ben bu tip panik bozukluk yaşadığım bi dönemde aklımdan 1 2 dakika önce geçen düşüncelerin bile ne kadar etkili olduğunu farketmiştim bu ritimler üzerine. bu tip bi çalışma da yapabilirsiniz belki düşündüğünüz stressli bir düşünce tetikliyor olabilir.


  • sipsiyah  (12.10.21 14:43:15) 
annemde var, önümüzdeki ay ablasyon tedavisi olacak. kısaca kalbin içine girip o sorunlu elektrik sinyalleri yaratan bölgeyi yakıyorlar. fakat bu olay garip şekilde biontech aşı sonrası başladı. gene ispat edemem ama bende de 2ci dozdan sonra sürekli fark ettiğim bir çarpıntı var.


  • orpheus  (12.10.21 23:45:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.