[]

Yakıt tüketimi + araba sağlığı

İş ile ev arası 9 km. Ama en kısa yoldan gidince 40 45 dk sürüyor çok trafik olduğu için. Yine 40 45 dk süren alternatif yol var, trafik olmuyor ama 30 km galiba. Sürekli dur kalk yapıp debriyaja basmadigim için ikinci yol daha mantıklı dimi?




 
Bu tamamen sürüşe ve trafik durumuna bağlı.

9 km'lik yolda ortalama tüketime bakarsın, 30 km'lik yola göre 3,3 kattan daha fazla ise 30 km daha mantıklı olur yakıt açısından.

Baskı balata açısından bakarsak tabii ki 30 km daha mantıklı.
  • himmet dayi  (12.10.21 12:24:05) 
30 km'lik yol: Sıfır trafik ve fazla trafik ışığı yoksa daha az yorucu olur, o da 40 dk sürdüğüne göre hızlı gitmediğin için yolda fazla yormaz
diğer türlü dur kalk trafik dizleri yoruyor

yoğun trafikte 7,25 litre
diğer yola 3,75 litre diyelim

1.de 0,65 litre yakarsın
2.de 1,1 lt yakarsın

ayda 70 lira daha fazla ödersin

--
benim similasyonda 14km 45 dk vs 20 km 25 dk
tercih yapmak daha kolay
  • bir soru sorcam  (12.10.21 13:50:10) 
Baskı balata işini öyle düşünmek anlamsız. Arabanın debriyaj baskı ve balatası belki 10 senede bir değişiyor.

Fren balatası da her sene veya 10 bin km'de bir. Kaldı ki fren balatası periyodik bakımın bir parçası ve ucuz/kolay bir işlem. Bu durumda bunları o yola göre gözetmek anlamsız yakıta ödenen paranın yanında.
  • bana kedicik derdi  (12.10.21 13:50:39) 
fren balatasını her bakımda değiştiren servisin canı para kazanmak istiyordur

sürücü: bütün trafik ışıklarına 100km/h ile gelip frene asılmıyorsa
  • bir soru sorcam  (12.10.21 14:21:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.