[]

yabancılar için ikamet / oturma izni ve alt kira sözleşmesi

merhaba,

ben kirada oturuyorum. yabancı bir arkadaşıma bir odamı kiraladım. arkadaşım birkaç aydır türkiye'de yaşıyor ve oturma izni yakında bitecek. yenileyebilmesi için kira sözleşmesi gerekiyormuş.

1- arkadaşımın benim evimde oturduğunu göstermek için bir "alt kira sözleşmesi" yaparsak bu oturma izni alması için yeterli olur mu? yoksa illa normal kira sözleşmesi mi gerekiyor?
2- alt kira sözleşmesi yapmak için notere veya ev sahibime ihtiyacımız var mı? yoksa dirket aramızda imzalayabileceğimiz bir şey mi?

teşekkürler!

 
Ev sahibi ve noter gerekli


  • delikedidilimiyedi  (12.10.21 11:20:21) 
normalde standart kira sözleşmelerinde "kiralayan kişi evi başkasına kiraya veremez" benzeri bir madde olur. Başınıza iş çıkmasın.
Ev sahibine de haber vererek ev sahibinin imzasını taklit edip yabancı arkadaş ile ev sahibi arasında bir sözleşme yapıp onu kullanın.
Notere vs. gerek olmaz.

Ama ev sahibini ürkütmeden ona mutlaka haber verin derim.
  • michael_knight  (12.10.21 12:45:01) 
Göç idaresi noter onayı olmayan kira kontratını kabul etmiyor.


  • delikedidilimiyedi  (12.10.21 16:43:04) 
kira kontratını noterde onaylatırken ev sahibinin orada olması gerekmiyor diye hatırlıyorum.
Oturma izni için bu söylediğim yöntemi yapmıştım da oradan biliyorum.
Birkaç yıl önceydi ama işlerin değiştiğini sanmıyorum.
  • michael_knight  (12.10.21 18:51:32) 
@michael_knight o biraz şans işi günde 20 dosya hazırlıyoruz bu şekilde bazı noterler ev sahibi istemezken bir çoğu zorunlu tutuyor.


  • delikedidilimiyedi  (12.10.21 22:13:50) 
Alt kiraci sozlesmesi nasil yapabiliriz?


  • geçerkenugradım  (20.10.21 12:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.