Eski bir gösterge üreticisi çalışanı olarak şöyle söyleyeyim; O göstergenin ışıklandırması göstergenin elektronik devresi üstünde yer alan ledlerle sağlanıyor. Bunu elektrikçi zaten yapamaz da işin üstadı bir elektronikçi olsa bile bütün göstergeyi demonte edip kart üzerindeki ledleri tek tek değiştirip sonra tekrar toplayacak ve araca takacak. İmkansız değil ama muhtemelen bunu yapamazlar. O kartın üzerinde yüzlerce komponent var. Hiçbirine zarar gelmeden tüm ledleri değiştirmesi; üstüne üstlük orijinal ledler ile aynılarını kullanması vs. epey bir iş. O ledler bu arada şunlardan değil:
www.direnc.net 
şurada bahsettiğim gösterge kartını görebilirsiniz:
upload.wikimedia.org 
üstündeki ufak beyaz komponentler led. yaklaşık 60 tane var. Bunu elektronikçiye versen o da "abi uğraşma git komplesini değiştir" der muhtemelen.
eğer bahsettiğiniz şey ortadaki TFT ekran ise onu değiştirmek daha basit tabii. Ancak birebir aynısı olmaz ise çalışmayabilir. Göstergenin üstünde yer alan mikroçipte göstergeye ait yazılım olur. O yazılım ile uyumsuzluk olur ise gösterge çalışmaz. Çok karmaşık bir iş. Eğer gösterge nasıl olsa değişecek, bir şansımı deneyeyim diye düşünürseniz TFT'yi değiştirtmeyi deneyin. Ama bunu değiştirebilecek bir oto elektronikçi bulmak konusunda size bol şans diliyorum.