[]

Kripto parayı kimlik bilgisi vermeden alamıyor muyuz?

hani bu para gizliydi? aracı kurumlar banka gibi her bilgiyi istiyor. yok mu hiçbir bilgimi vermeden kripto para alabileceğim bir yöntem?




 
Kucoin'de isteğe bağlı ama oraya para göndermek için Binance'ı kullanman lazım, oradan çıktı yapabilmen için de yine kimlik doğrulaması yapman gerekiyor. Türkiye'den çıkış yapmak için Binance'ı kullanmak zorunda olduğu için çözüm yok. Yoksa hepsi illa kimlik doğrulaması istemiyor.


  • Zaman Tamircisi  (11.10.21 20:51:18 ~ 20:54:58) 
Bir de sen kripto alıp cüzdanına gönderdiğinde gizlenmiş oluyorsun işte, senin neyin var neyin yok kimse bilemez. Gizlilik dediğin bu.


  • Zaman Tamircisi  (11.10.21 21:00:50) 
Soguk cuzdan alirsan ve bu cuzdana birileri odeme yaparsa ki bunu aslinda Binance gibi araci kurumlar otomatik yapiyor, kendin de yapabilirsin aslinda, kimlik falan yok.
Soguk cuzdanindaki koduna para gonderecek kriptoyu satan vatandas. Olay bu aslinda. Ama alici ve saticiyi bulacagin yer borsa. Soguk cuzdan da zaten yeni baslayanlar icin long shot.

  • bana kedicik derdi  (11.10.21 21:06:03) 
Ben sormustum bunu
www.eksiduyuru.com

Biri sana yollarsa ya da sen kazarsan kimlik vermiyorsun.

Tabi sana yollayanin kimligi %99 bir yerlerde kayitlidir bu yuzden bu ortamlarda gizlilik falan yok.
  • divit  (11.10.21 21:22:35) 
Nakit para kullandığımızda ve ATM, banka ve diğer aracı kurumlar kullanmıyorken kimlik daha iyi gizlenir.
Kripto paranın dolaşımdaki sözde gizliği
Sen ben ve dışarıdaki normal vatandaşlar içindir. Kendi zannımızdan ibaret bir gizlilik sadece.
Kripto para sistemini kullananların, bu sistemi kuranlardan gizli kaldığını zannetmesi deve kuşunun başını kuma gömmesinden tamamen farksız bir olaydır.
Bununla zaten bütün mali hareketler tamamen kayıt altında oluyor.

Hatırlarsanız internet için de 90ların sonu 2000lerin başında "özgürlük" tanımları yapılıyordu. Şimdi ise sosyal medyayı ellerinde tutarak kısıtlama hesabı askıya alma ve iptal etmelerle kullanıcıları cezalandırıyorlar.
Bize sundukları Topluluk kuralları ya da şartları onların adeta ceza kanunu gibidir.
Çok uzakta değil, yakın zamanda Trump bile tweeter tarafından 'cezalandırıldı'
  • Erva  (11.10.21 21:55:42) 
kapali carsida bozabilirsin


  • tahtakafa  (11.10.21 21:59:53) 
@Erva'nın söyledikleri hem doğru hem yanlış. Şöyle ki, genel geçer kripto "yatırımcısı" her türlü exposed durumda, buna itirazım yok.

Ama deep web'den suç unsuru taşıyan şeylerin alışverişini kripto ile yapanlar tamamen anonim. Çünkü cüzdan tamamen o şahsın cüzdanı, Binance gibi aracı bir borsaya ait değil ve kriptoparanın kimden geldiğinin bir önemi yok. Bugün gönder Satoshi Nakamoto'nun donuk cüzdanına istediğin kadar Bitcoin, kimden gittiği Satoshi'nin kimliğini açık etmez.
  • bana kedicik derdi  (11.10.21 22:11:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.