[]

All in one bilgisayar vs. Masaüstü bilgisayar

10. yılını deviren masaüstü bilgisayarımın çıkardığı sese artık dayanamıyorum, o da artık üç pdf açtığımda isyan etmeye başladı.

Gördüm ki bu 10 yılda derli toplu all in one bilgisayarlar çıkmış, bunları tavsiye eder misiniz? Yoksa kardeş şöyle bir kasa al işine bak mı dersiniz? 10 yıl hiçbir şeyini değiştirmeden bir cihazı kullanan bir insanım, iki sene sonra ekran kartını değiştiremezsem kahrolmam; ama beni uzun süre götürecek ve 10 bin liradan fazla olmayan bir şey arıyorum.

Bilgisayarı uzun saatler okuma-yazma, internet ve indirdiğim şeyleri izleme (ayda yılda bir de Photoshop) için kullanıyorum. (Laptop istemiyorum, o zaten var.)

 
yer sorunu yoksa masaüstü.


  • ya ben lan neyse  (10.10.21 20:11:37) 
İmaclere bakabilirsiniz


  • kaiserr76  (10.10.21 20:16:42) 
all in one ve sessiz diyince --> iMac (m1'li yeni olanı al geç)

bir on yıl da bunu kullanırsın tahminen.

Eğer düzgün monitörüm var dersen de 16gb ramli Mac Mini çok iyi ve yine sessiz.
  • nhk ni youkosu  (10.10.21 20:31:06 ~ 20:31:51) 
Bir de bu üç PDF yi Adobe acrobat'la değil Sumatra ile aç belki bir şeyler değişir


  • Erva  (10.10.21 21:02:58) 
Pdf açmak için pc değiştirmeye gerek yok evvela. O elinizdeki cihaz temizlenir, macunları yenilenir, aşırı outdated olmuş bileşenleri yenilenir ise işinizi görür.

Bununla beraber all in one pc bana para tuzağı olarak görünüyor. Zira çoğu mobil işlemci kullanıyor. Çok kötü soğutma sistemleri var, işlem güçleri zayıf, upgrade edilebilme durumları şaibeli vs.

Herhangi bir laptopa monitör mouse klavye bağlamakla aynı şey aio pc.

Herhangi bir Ryzen altı çekirdek APU işinizi fazlasıyla görür üstüne performans olarak fark atar, üstüne iyileştirmelerle future proof da olur.

Ki bunların bazılarını avuç içi kadar pc'lere toplamak mümkün. InWin Chopin google'dan bakın.
  • bana kedicik derdi  (10.10.21 22:19:04) 
Herkese cevapları için teşekkür ederim. Ben yine eski usul masaüstülere bakıp maceraya girişmeyeyim, eski monitörüme yeni sistem bağlayıp geçeyim.

Mac'ler beni sessizlikleriyle tavlayabilir ama Mac'lerle bugüne kadar anlaşamadım maalesef :( O kadar para harcayabileceğimi de sanmıyorum :(

@Erva Sumatra daha hızlı ama Foxit'in sunduklarını sunmuyor :(
  • wish i could find a way to disappear  (11.10.21 00:02:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.