[]

VR'la maç izleme teknolojisi sizce ne zamana çıkar?

soru başlıkta..




 
yeterince VR gözlük satılırsa...

180 derece (sadece önündeki) alanın 3D çekilmesi çok zor değil, tüketici düzeyinde kameralara bile düştü aslında.(bkz. bazı yetişkin filmleri) 360 çekmek daha meşakkatli ama arkana bakıp ne yapacaksın zaten.

Yani teknik olarak yapılır da, kim izleyecek kim para verecek onun ortaya çıkması lazım. Şu an isteyen pek kişi olacağını sanmam.
  • nhk ni youkosu  (10.10.21 16:42:50) 
Sorunuza yanıt değil ama ben de geçenlerde "Yahu bu futbolcuların yakasında filan oyunu etkilemeyecek yüksek kaliteli kameralar olsa, oyunu bizzat onların gözlerinden görebilsek" diye aklımdan geçirmiştim. Düşünsenize; kaleciyle karşı karşıya iken forvet oyuncusunun açısından FPS oynar gibi bakıyoruz. Ya da mesela kanat oyuncusuna taa defanstan, ters kanattan 50 metrelik pas geliyor. Adam tık diye göğsünde yumuşatıp topu önüne alıyor filan.


  • burka  (10.10.21 19:20:16) 
Geçen koray birand benzer şeyi söylemişti, daha önceden 360 çekilmiş filmi ekranda oynatmak başka, canlı 360 görüntüyü izleyenlere ulaştırmak başka, çok daha fazla anlık veri akışı gerekli, bir de en az 4k olsun istersen kolay değil

@burka dediğin şeyi youtubeda goprolarla yapıyorlar fakat düşünüldüğü kadar iyi bir açı olmuyor izlemesi
  • freebird5406_2  (10.10.21 19:27:55) 
@freebird'e ek olarak bir şey söyleyeyim, 4k olsun diyor ya mesela, senin bakış açının 4k olabilmesi için o videonun komple 8k'dan fazla falan olması lazım.(salladım şimdi)

Çünkü ben 5.7k kameramla 360 derece çektim mesela, fakat her yer komple 5.7k yani çok yetersiz, sen gözlüğü taktığında o videonun küçük bir bölümüne bakıyorsun o kısım 720p'den hallice oluyor (hesaplamadım ama)

bu yüzden kaliteli de görünmüyor henüz. Veri oranları da çok büyük, son kullanıcı anlamsız der kenara atar.
  • nhk ni youkosu  (10.10.21 20:29:37 ~ 20:30:11) 
Tahminlerime göre 2037 senesinde yaygınlaşacak


  • siyah giyen adam  (11.10.21 01:11:12) 
Var zaten. Ara sıra Oculus'tan bildirim geliyor ooo maç var gelsene diye ama NBA tabii. Olimpiyatlarda da VR vardı sanırım ama onu da izlemedim.


  • aguen  (11.10.21 05:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.