[]

Bir alıntı

Bence cok guzel yazmis. Sizin ne dusundugunuzu merak ettim.




 
Ben çok yüzeysel buldum.


  • dissendium  (10.10.21 00:07:11) 
insanlar başkaları onu konuşsun diye ölümsüz olmak istemiyor ki, bizzat yaşamak için istiyor. yoksa benim bıraktığım kültürel mirası öldükten sonra niye önemseyeyim.


  • Bruce  (10.10.21 00:10:06) 
@bruce: bence oyle demiyor zaten. "gercek manada ölümsüzlük mumkun degil ama bu sekilde de insanligi sonsuza kadar etkileyebilirsin" diyor bence.

Bu arada kitap: bir devrimcinin anilari, kropotkin.
  • hlot  (10.10.21 00:12:54) 
"insanlar ölümsüzlük peşindeler" demiş, peşinde oldukları ölümsüzlük bu tarz bir ölümsüzlük değil demek istiyorum ben de. ekmek bulamazlarsa pasta yesinler gibi olmuş bana göre.


  • Bruce  (10.10.21 00:15:25) 
İnsan iyi diye kim sonsuza kadar hatırlar ki.


  • baal  (10.10.21 01:22:15) 
Valla iste baglami devre disi birakinca ve cevirmen yazilani birazcik degistirince boyle bir olay ortaya cikiyor. Sadece bu haliyle cok sacma bir soz gibi gozukuyor bence de.

Kitapta ise bu sozlerden once annesinden ve onun iyi biri olmasinin olumunden sonra bile nasil olumlu etki gosterdiginden bahsediyordu. Sonra da 'insanlar olumden sonra yasamak isterler' diye giriyor ve o sekilde bagliyordu. Yani olumsuzluk demiyor, daha cok olumden sonra yasamak kismiyla dinlere gonderme yapiyor bence cunku olumden sonra yasam dinlerin vaad ettigi bisey. Insanlarin sirf bu ugurda dinlere sarilmasi ve bu dunyayi es gecmelerine bisekilde vurgu var yani.
  • j r r tolkien hayrani  (10.10.21 01:32:19 ~ 01:32:38) 
@baal: hatirlar demiyor ki :/


  • hlot  (10.10.21 01:41:46) 
"iyi insanların hatıralarının sonsuza kadar hatırlanması" ben pek katılamadım bu düşünceye.


  • high hopes of the sozluk  (10.10.21 03:35:19) 
İnsanlar olarak insanlığı çok abartırken sonsuzluğu çok küçümsüyoruz. Bir sürü canlı türünün nesli tükendi, bizimkisi de öyle ya da böyle tükenecek. Şimdi baktım, evren 13 milyar yaşındaymış, homo erectus 2 milyon, homo sapiens ise 300.000 yıl önce ortaya çıkmış. Uzun vadede herkes, her fikir, her anı, her şey yok olacak. Kısa vadede bile hiçbir şeyin garantisi yok; bin yıl, iki bin yıl öncesine dair bilgilerimizin önemli bir kısmı varsayım. Bir arkeolojik kazı bildiğimizi sandığımız tarihimizi değiştirebilir.


  • salihdt  (10.10.21 15:22:00) 
Iyi insanlar hatirlanira katılmıyorum. Bir jenerasyon evet, iki jenerasyon tamam ama 3ten itibaren hayır.
Misal dedem çok iyi insandi. Babam ve ben hatirliyoruz. Ben de kendi cocuguma söylerim ama onun için sadece bir fotoğraf ve birkaç iyi sözden ibaret biri olacak. Ama o kendi çocuğuna anlatmaz bile hâliyle unutulup gidecek.
Ölümsüzlük ile karsilastirilamaz birşey bu.
  • logisticsmanager  (10.10.21 15:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.