[]

Yürüyüşçüler - (Gündüz - Gece Yürüyüşleri)

Selam,

Doktorum kolestrolü düşürmek için her gün en az 45 dakika yürüyüş yapmamı istedi.

Hali hazırda yürüyüş yapan ve bunu seven arkadaşlar, gece mi yoksa gündüz mü yürüyüşü tercih ediyorlar?

Hangisi daha sağlıklıdır, bir tavsiyesi olan var mı? :)

Teşekkürler.

 
sağlık açısından bir farkı yoktur, hangisi zamanda daha tempolu yürüyebileceksen o zaman yürüyebilirsin.
gündüz yürürken güneş yanığı dezavantajı ile beraber d vitamini için gerekli güneş ışığını almak gibi bir avantajı da olacaktır tabii. ne giydiğine, ten rengine ve normalde güneşe ne kadar maruz kaldığına göre değişecek ihtimaller...

  • Bruce  (09.10.21 21:29:45 ~ 21:30:19) 
Hangisi daha sağlıklı bilmiyorum ama ben sabah yürüyüşlerimden sonra kendimi çok iyi hissediyorum. Gün daha verimli geçiyor. Sabahtan kastım gün doğmadan önceki 45dk -1 saat. Gün ayınca benim yürüyüş de bitiyor ve eve dönüyorum. O yüzden size de sabah çok erken saatlerinde yürümeyi öneriyorum. Ancak havalar soğumaya başladığı için ben el mahkum akşam üstüne aldım.


  • Amaranta ursula  (09.10.21 21:34:11) 
Yıllardır işyerinde öğle arasında yürürüm iş yerimin yakınlarında hep yürünecek güzel alanlar keşfederim. Bazen sabah erkenden bazende akşam geç saatte yaparım. Yıllardır her gün en az yarım saat yürümeye çalışıyorum.


  • esinikaybetmiscorap.  (09.10.21 23:43:49) 
Bir yerde duymuşdum.
Kalp hastalarına sabah gün doğarken yürümeleri tavsiye edilir miş . Bunu teyit edemem ama :)

  • opitseri  (10.10.21 07:16:52) 
Akşam yemekten önce yürüyorum, gün aşırı, uzun yıllardır oturttuğumum bir düzen oldu. kolestrolüm baya yüksekti düzene girdi diyebilirim.


  • sinematikcrop  (10.10.21 11:46:37 ~ 11:47:14) 
hangisi daha sağlıklı diye düşünmeyin, bu bilgiyi boşverin ve sadece gün içinde yürüme ile geçecek bir zaman dilimi olsun rutininizde. akşam ya da sabah fark etmez. Belki denedikçe farklı zaman aralıklarını kendinize en uygun, en keyifli saati bulursunuz. şu an sizin için önemli olan sadece yürümek.

ben ikisini de seviyorum. Her gün 45 dk-1 saat yürürüm mutlaka. ama erken başlıyorsam güne iş için o gün bir de yürümek için alarmı erkene kurup strese gireceksem o zaman akşam üstü yürüyorum. yazın daha geç saatte yürürüm. hafta sonu sabah da olabilir benim için.

sabit bir saatte olabilir tabii ama bence şu an "just do it!" :)
  • ruh i tibbiye  (10.10.21 11:59:56) 
Sabah yürüyüşü. Akşam yürüyüşü yaparsam gece uykularım sorunlu oluyor.


  • sta  (10.10.21 12:13:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.