[]

18. yy savaşlarında askerler neden siper almıyor?

belki film yanılgısıdır. bu musketeer denilen askerler düşmanın karşısına ip gibi dizilip ateş ediyor. siper alma, kaçma falan yok mu? sebebi nedir?




 
Meydan savaşı raconu bunu gerektirir. Bir sonraki adımda kılıçla birbirlerine girişecekler. Sürekli ateş edecek cephane bolluğu yok.


  • Zaman Tamircisi  (09.10.21 17:05:46) 
Trench deniyor bu yere kazılan siperlere. Öncesinde bazı örnekleri var ama asıl olarak birinci dünya savaşı sırasında kullanılan bir sistem bu.

Sebebi de şu, bu musket silahları çok uzun süre arka arkaya ateşlenebilen tüfekler değiller. Çabuk ısınıyorlar, çok isabetli de değiller, dolayısıyla 3-5 el ateşten sonra süngü / mızrak çekip yine birbirine giriyor o dönemde askerler.

19. yüzyılın sonlarına doğru hem tüfek, hem de asıl makineli tüfek teknolojisi çok gelişiyor, dolayısıyla bir yere mevzilenip savunmada bekleyen ordu çok daha avantajlı hale geliyor. Ayrıca havan silahları da geliştiği için askerleri ondan koruyacak bir yer lazım, yere çukur kazıp içinde beklemek faydalı.

İkinci dünya savaşı sırasında uçak ve motorize ekipler / tanklar çok daha iyi hale gelince terkediliyor. Çünkü mesela bi tank senin makineli tüfeğinden / havan topundan etkilenmeden çabucak siperine ulaşabiliyor, o yüzden yeri kazıp beklemek anlamsız oluyor.
  • plutongezegendegilmi  (09.10.21 19:31:45) 
eğilmiyorlar bile. at üstünde de dimdik duruyorlar. film icabı değil bence


  • ShadowOfMoon  (09.10.21 19:46:16) 
Makineli tufek icat olmamış, alan savuması diye bir kavram yok. Iki ordu klasik usul karsilasir vurusur geri çekilir yada ilerler. Ne zamanki makineli tufek icat oldu savasin seyri logistik sistemi degişti.

Almanlarin makineli tufek doktrini oldukca efsane. Cephe hattina iki yandan 45 derece aci ile yerlestirilen makineli tufek tam bir kiyim. Prusya ekolu de 18. Yuzyilda dogdu
  • zanutsas  (09.10.21 21:43:12) 
enteresan soru. soruyu okuyunca fark ettim cidden var boyle bir sey. sadece filmlerde ya da resimlerde de degil hani. daha once okudugum kitaplardaki anlatimlardan hatirliyorum bunu. biraz arastirinca reddit'de biri ayni soruyu sormus.

kisa cevap: eski tip tufekler cok fazla duman cikarttigi ve savas alanindaki kaosta duzeni saglamak amaciyla.

o donem kullandiklari silah
youtu.be


uzun cevap:
www.reddit.com

After the first volley of musket balls, the smoke would completely obscure your vision. It was hard to know where anyone was, so staying in ranks, and firing in a general location was the best bet when attacking.

A musket produces a lot more smoke, ash, powder residue, and noise than modern rifles (depending on the situation). Add the presence of artillery going off near you, and the presence of cavalry, and you'll understand why the simple rank and file system worked effectively. It actually kept them safer, and made them more effective fighting units overall.

Ranks were used because they were effective. It was a very good idea because of the inherent flaws of muskets, the safety and shelter of a group, and the ability to impact a battlefield in a greater manner.

As the Baker Rifle and new innovations (Minié balls) came into use, tactics began to shift. Standing in ranks and fighting was simply an evolutionary standpoint that made sense with the technology, training, and combat techniques that they had during the time.
  • rm  (10.10.21 04:18:37 ~ 04:19:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.