[]

Hukuk okunur mu? (34 yaş)

alana özel bir ilgim yok.

buradan mezun olup avukatlık mesleği yapmasam bile yakınlarımın dava işi falan olsa yardımcı olacak seviyeye gelir miyim? sırf mezuniyet + stajla bu seviye mümkün mü? yoksa arzuhalci amca seviyesi yardımcı olma işi için yeterli mi? (kitap okuyup araştırma ile)

halihazırda sevdiğim bir işim var. biraz çalışmayla şehrimdeki ünv.de (anadolu ünv.) hukuğu kazanacak seviyem var.

 
Birebir tecrübe edineceğin avukatlık bürosu gibi bir yerde çalışman sanırım daha yerinde olur. Her şeyi yazılı kurallardaki gibi yürümüyor gerçek hayatta.

Önemli olan tecrübe.
onlarca kez hapse giren hırsız bile yerine göre bu meselede işlerin adli olarak nasıl yürüdüğünü işe yeni başlayan bir avukatttan daha iyi bilebilir.
  • Erva  (08.10.21 21:56:27) 
Zor iş, zor bölüm ve kazanç düşük. Sadece adı kalmış bir bölüm.


  • roe  (08.10.21 22:02:40) 
30lu yaslarda hukuk hali hazirda elinde olan meslegin ustune kat cikmak icin okunur. Bazi mesleklerde +hukuk yapmanin ciddi maddi getirileri olabiliyor. Yoksa akrabalarin davalarina yardimci oliyim ya da spor olsun diye (bence) okunmaz.


  • cooperr  (09.10.21 00:07:50) 
Hukuk bu yaştan sonra halihazırdaki işe destek için veya zevkine okunur.

4 yıllık fakülte ardından avukatlık stajina başlayabilmek için herhangi bir sigortalı çalışma durumunuzun olmaması gerekiyor, kanunen o noktada avukatlık kanununa bağlı olacağınız için baya geniş kapsamı olan "avukatlık ile bağdaşmayan işler" yapamazsınız. İşinizi bırakmadan staj yapamayacağınız için de hukukun asıl öğrenildiği yer olan adliyeleri ve avukatlık ofislerini unutmanız gerekecek. Fakülte size teorik hukuk bilgisini katar ama pratik hukukta metodlarla teori çok uzak.
  • apocalipy  (09.10.21 10:32:55) 
Arkadasımın babası ögretmen hukuk okumustu emekli oldu kendi burosunu açtı. Emekli adam iş gelsin diye derdi yoktu arada gider çay içer sohbet ederdik. Arada tek tuk iş çıkardi kisacası keyfine takilirdi adam. Özel bir konuda uzmanlik alaniniz varsa o konuda mevzuati biliyor isiniz o alanda ise o konuya iliskin avukatlik yapilabilir.

Misalen uzmanlik alanim tapu, imar mevzuatı planlama.( işim de bu alanda ) bu alanlarda avukatlardan daha fazla mahkeme karari bilirkisi raporu ve kanunsal degisim sureci degisen yönetmeliklere hakimim. Gün içinde onlarca avukat ve kişilerle bu konularda bilgi veriyorum.

Emekli olursam ya danismanlik yaparim yada hukuk okuyup mesleki bilgi ve tecrubden istifade ederim.

Cmk yada ticaret vs dallar disinda direk imar konularinda iş alirim.

Sizinde boyle bir alaniniz varsa mantikli yoksa degmez ama bürom olsun gelir onemli degil derseniz başka
  • zanutsas  (09.10.21 12:59:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.