[]

Bir okulda idare sınıf rehber öğretmenlerine şu görevi verebilir mi?

- Sınıflarındaki öğrencilerin e-okuldaki veli iletişim bilgilerini güncellemesi?
- Yakın bir arkadaşımın çalıştığı okulda idare sürekli bu tür görevler verip öğretmenleri uğraştırıyor. Aslında bu işler idarecilerin görevi değil mi?
- Ne yapmalı? Nasıl sorgulamalı? Ölçüt ne olmalı?


 
Sorunuzun idari, yönetmelik bağlantılı cevabını bilmiyorum da çok berrak hatırlıyorum lisede müdür yardımcımiz bunu yapardı, sonucu olarak da hepimizin ad soyad ana adı baba adı okul numaramız ezbere bilirdi. Nasıl ezberliyorsunuz falan diyince anlatmıştı :) tatlı bir kadındı onu hatirladim da yazmak istedim, ama müdür yardımcısı olduğu halde işi olmayan bir şeyi yaptığını da zannetmiyorum.

Sınıf rehber öğretmenliği işinin sorumlulugu yükümlülüğü görevlerini iceren bir yonetmelik vardır illa ki, arkadaşınız oradan netlestirse?

Bir de sadece okullar değil her sektörde böyle sinir sorunları olan yöneticiler olur, yani bilmediğim halde neredeyse eminim iş yikiyorlardir ses de etmiyorsa. En iyisi yönetmelik, ben şu yonetmelige göre bunu yapmam çünkü benim işim değil demek.
  • encokbenisevinnolur  (08.10.21 19:23:23) 
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği Madde 51/H

h) Okul müdürünün vereceği, hizmetle ilgili diğer görevleri yapar.
  • synax  (08.10.21 20:12:26) 
Rehber öğretmenlerini çok iş yapmıyor, yan gelip yatıyor olarak gördükleri için bunları vermeleri klasikleşmiş bişey


  • avatar is back  (08.10.21 20:33:06) 
rehber öğretmen değil, sınıf rehber öğretmeni. yani mevzuat olarak bilmiyorum ama "herkes kendi sınıfının bilgilerini girsin" diyen idare çok duydum. 444 0 632 ye sorulabilir.

edit:

şöyle bir şey buldum: MADDE 16 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında e-Okul sisteminde her öğrenci için öğrenci dosyası tutulur.

(2) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokullarda sınıfı okutan öğretmen, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında şube rehber öğretmeni öğrenci dosya bilgilerini e-Okul sistemine zamanında işler ve gerekli güncellemeleri yapar. Bilgilerin e-Okul sistemine işlenmesi ve güncellenmesinin takibinden okul yönetimi sorumludur.
  • ya ben lan neyse  (08.10.21 20:37:18 ~ 20:39:14) 
Sube rehber öğretmeninin görevidir. Doğru demiş müdürünüz


  • westblack  (08.10.21 21:05:38) 
Aynen öyle bizde de. Sınıf rehber öğretmeni öğrencilerin bilgilerini giriyor bu sene. Biz de şaşırdık.


  • oyokbuyoknevar  (08.10.21 22:32:47) 
Boşuna rehberlik ek dersi almıyor. Sınıf rehber öğretmeninin dosyasında bulundurması gereken evraklardan biridir öğrenci bilgileri.
Bilgi formunu doldurtmak sınıf risk haritalarını da çıkarmak sınıf öğretmeninin görevidir. He onu da biz pdler zorla yaptırtıyoruz. Bir 25 kişilik sınıfın riskini bir öğretmen çıkaracakken biz mesela 700 kişilik okulun risk haritasını çıkartıyoruz aman sınıfçılar yorulmasın diye
Ha bi de gelip derler intihar ediyorum diyen öğrenci dikkat çekmek istiyordur diyip uzman kesilirler
Tüm ayarımı bu duyuruya kustum kusura bakmayın. Sevgiler :)
  • coca cola  (09.10.21 02:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.