[]

Citroenler neden uygun fiyatli?

Muadillerine gore uygun fiyatli goruyorum hep sahibindende.
Dezavantajlari ya da onu uygun fiyatli yapan eksi ozellikleri neler bilgisi olan var midir?



 
düşük kalite
düşük marka algısı

  • co2s2  (08.10.21 17:54:50) 
Market pozisyonu olabilir; citroen psa'nin markasi.
Peugeot- daha pahali
Citroen
Ds- lüks
Opel-bir tik daha pahalı

Yani üstü zorlayacak şeye ihtiyaci yok çünkü orada başka araç satıyor. Citroen/Peugeot sağda solda konuşulduğu kadar kötü arabalar değil. Nasıl vw konuşulduğu kadar iyi değilse. Marka algısı.
  • logisticsmanager  (08.10.21 17:58:52) 
Yeni kasaların opel, pegeuot birbirinden farkı yok. Eski kasalarda biraz sorunlu araçlar çıkardıkları için sevilmiyorlardı. Ne bileyim göbeği dönmeyen direksiyon tasarımı, göğüsteki ibre vs. Aynı zamanda lpg uyumsuzluğu. ama yeni modeller bütün psa'da aynı hemen hemen. Aynı platformun araçları. Birbirinden farkları sadece tasarım.


  • jackyr  (08.10.21 18:00:47 ~ 18:01:34) 
fransız araçlarda sebep ne bilmiyorum ama elektronik sorunları patlıyor belli yaştan sonra. bide parçası ustası ne derken uğraştırıyor. kalite olarak almanlar gibi değil en azından bindiklerim öyle. ben sevmedim genel olarak.


  • Topalordek  (08.10.21 20:30:21) 
Son nesil olanlar hakkinda bir sey diyemem ama son nesili bir kenara alirsak, citroen dusuk kalite ve sorunlu bir otomobil markasi oldugu için piyasasi da düşük.

Ayni segmentte ayni km ve kondusyonda muadil bir toyotayi veya hondayi iki katina kadar fiyatlara görürsun mesela. Cunku sorunsuz bas ağrıtmayan araclar. Citroenin de mevzusu bu iste, bas agritan araclar. Forumlarda orda burda sorduğunda "yeaa kardesim araca bakmazsan sorun çıkarır bakarsan bir sey olmaz" diyenler hep olacaktor ama bir citroen ile bir Toyota'nın asla bir olmadigi ve kiyaslanamayacsgi bir gercektir. Bu yuzden ayni segmentte bir toyotaya 2.elde 2 kati falan odersin.

Nasil bas agritir dersen, bir ariza isigi yakar mesela. Gidersin servise, bilgisayar baglar abi falanca sensör arızalanmis onuj değişmesi lazım derler, degistirirsin 100km sonra yine yakar. Gidersin bu sefer baska ariza gozukur. Sonra yine ayni. Bir turlu bulamazlar, ekrabda gözüken arıza neyse onu değisip gonderirler seni atıyorum. O sorun bir turlu cozulemez ve sen parasını neyini gecmissindir artik ve parası neyse peşinen vereyim su sorun cozulsun istersin hayattab bezmissindir git gel isinden gucunden ol falan. Bu gibi seyler yasadiktan sonra bir daha Citroen almazsin. Senin durumundaki bir suru kisi de citroene bakmaz ve piyasasi düşer boylelikle.
  • stavro  (08.10.21 20:52:55) 
Yazılanları şaşırarak okudum. Citroen araç sahibiyim. Özellikle son yazılana çok şaşırdım.

Araç benim ilk, evin bilmem kaçıncı aracı. Biri 40 senelik, diğer iki kişi ben dahil 7-8 senelik 3 kişi kullanıyoruz. C3 model aracım.

Hiç öyle son cevaptaki gibi şeyler olmadı 1 yıldır şu anki aracım bende 10.000 kmyi aştık 2007 model aracım. Daha önce de bi Citroen C3 ümüz vardı evin 2011 model. O da sorun çıkarmamıştı. Yakıtı az parçası nispeten ucuz ama fransız diye beklentiye göre zaman zaman pahalı gelebilen bir araç. Şu 1 yılda bakımına 3.500 tl harcadık sadece. Ama triger lastik falan full değişti. Alt takım üst takım balatalar falan tamamı dahil.

PSA grubunu bilmem başka markasına bindim ama sürmedim dahil olmadım böyle ama şu an araç bakarken o yargımı yıkan ve PSA'dan Peugeot 3008 gibi modellere baktıran bir yargı yıkıcı fikri verdi bana.

Özetleyecek olursam; bence Citroen ile PSA o alt gelirdeki insanları hedef alan araçlar üretiyor bence. İlk aracım çok ödemeden araç sahibi olayım diye almıştım bende. Ama artık ayrı bir yere yazıyorum bir Mercedes sever olarak. Yakıtı bu kadar cimri ikinci bir araç görürsem onu da yazarım. Bu söylemimi şöyle de pekiştirebilirsiniz: Polisler makamlar şirketlerde en az bi Citroen C-Elyse (yanlış yazmış da olabilirim) veya Peugeot 301 araçları vardır. Bakımı ucuz nispeten kolay parçası bulunduğu içindir diye düşünüyorum. Sonuçta bir aracı aldıktan/kiraladıktan sonraki en önemli harcama işletme maliyetidir.

Citroen in fiyatı neden düşük derseniz kutu gibi ve çok standart araçlar yapması olsa gerek. Örneğin kaputu bir Audi A3 değil yada lastik alt takım, motor kulakçığı, motor ağır bakımı da yapsanız yolda,virajda bir Mercedes C200 performansı bekleyemezsiniz- çok ağır örnek oldu ama Galatasaray da Uefa ligi maçında Olimpique Marsilya ile oynayabiliyor. Özetle taleple falan ilgili olmaksızın -çünkü talep artık hep var, tamamen ilk yanıttaki gibi marka algısı.

Şöyle son bir örnek vererek sonlandırayım: VW de Dsg şanzıman çok nazlı ve o kadar üretildi ki. Yeni nesillerde biraz biraz sorunu çözselerde Passat aldığında biri DSG şanzıman bu diyip hava atamaz. Passat der devam eder. Herkes işine gelen yanı söylüyor. Citroen sahibi insanlar böyle karşılaştırmalara giremediğinden ve zaten pek de iddaalı araçları olmadığından söz etmezler. 3008 gibi araç kullananlarda zaten memnun olduğundan -genel geçer hiç kötü yorum okumadım değil- algı sizde de oluşmamış oluyor.
  • baldan kaymak  (09.10.21 10:29:10 ~ 14:17:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.