[]

LPG taktırmak anlamını yitirdi mi ?

eski bir aracım var 92 model corolla hiç lpg taktırtmadım suanda da capsler goruyorum artık aracıma lpg almıyorum tarzında ? suan ıcın lpg taktırtmak tasarruflu değil sanıyorum fıyatına baktım 5.8 diyor. Benzinle devam mı dersiniz




 
Benzine henuz zam yansimadi, zam geldiğinde lpg ile benzin litre fiyatı arasindaki fark tekrar acilacaktir. Ama su an icin konuşursak evet lpg nin pek anlami yok, kendini 70bin km sonra falan amorti eder.

Bana sorarsan ben benzine zam gelse de lpg taktirmaya degmez derim. Bayagi km yapan biri olman lazim ki degsin. Yilda 10bin yapan adamin taktirmasi gereksiz.
  • stavro  (08.10.21 17:17:07) 
lpg 1.77ydi bu muhabbetler vardi 5.70 oldu hala devam ediyor.

Lpg ekmek gibidir asla yeterince zam yemez, lpg karli olmasa 1 tane oy cikmaz.

Gecenlerde basabas olmustu ama benzinde 22 kurus vergi kaldi 2 haftaya benzine zam yapip dengelerler.

92 corolla ne kadar yakar hangi sistem takilir bilmiyorum, 98 broadway vardi benzini iciyordu ona taktirdik en ucuzundan kit. bedava gidiyor gibi oldu.
  • divit  (08.10.21 17:52:47) 
lpg takmazsan bence daha iyi olur ya. Ben o modellerde temiz corolla bakıyorum. Efsane kasa ya da 99-00 terra. İlk baktığım şey daha önce lpg takılıp takılmadığı. Ararken öyle filtreliyorum hemen. Satarken 2bin fazlasına satarsınız mis gibi.


  • jackyr  (08.10.21 18:11:13) 
Yılda 20.000 km ve üstü yapıyorsan taktır ama 10.000 km civarı yapıyorsan değmez. Bakımıdır, muayenesidir, filtresidir derken yoruyor adamı.


  • komando kani var bende  (08.10.21 18:29:54) 
lpgyi benzinin verdiği enerjiyle eşitlemek için 1.2 ile çarpmak gerekiyo.
yani 5,8 * 1,2 = 6,96 lira. benzinin 7,80 olduğunu düşünecek olursak her litrede cebine 84 kuruş kalır. tabi aracın lpgde yüksek ısıda çalışması dolayısıyla arıza oluşturma potansiyeli vs. sizin değerlendirmeniz gereken bi durum.

  • johnnie w lker  (08.10.21 19:10:26) 
araçların motoru lpg ye en uygun modellerden galiba ama yıldan 10 binden az yapıyorsam taktırmazdım. bu yıla kadar taktırmadıysan zaten yapmıyorsun diye tahmin ediyorum zira lpg 1,80ken benzin 5 tldi.


  • Topalordek  (08.10.21 20:32:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.