[]

Hollanda'da çalışan ebeveyn - Çocuk oturma izni

Selamlar,
bekar ve Hollanda'da çalışan ve yaşayan bir ebeveynin Türkiye'de yaşayan çocuğu oturma izni alabilir mi?
Daha doğrusu ülkede kalma süresi gibi bir kriter var mı oturum izni için? Yoksa baştan alması kolay da, sonradan iptal ederler mi?

Amaç şu, Türkiye'deki çocuk, senede birkaç kez sorunsuz giriş yapabilsin ve toplamda 90 gün/yıl sınırına takılmadan tatillerini ebeveyn yanında geçirebilsin.
Ebeveyn vatandaş değil bu arada, şirketin sağladığı oturum ve çalışma izniyle Hollanda'da.

 
  • kaset  (07.10.21 15:48:01) 
Teşekkürler link için, çok faydalı oldu.
Bir süre kısıtından bahsetmemiş ama, bu durumda yoktur diye umuyorum.

  • cemy  (07.10.21 16:00:30) 
İşin içinde çocuk olduğu için kişinin bir avukata ya da çalıştığı şirkete sorması en garantisi. Çünkü çocuk onunla yaşıyor görünecek oturma izni alması durumunda. Yani yaşayacak diye veriliyor.


  • kaset  (07.10.21 19:44:19) 
Yilda 90 gun degil, 180 gun icinde max 90 gun turistik vizeler.
Kesinlikle bir avukata danisin.

  • kuehles blondes  (08.10.21 08:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.