[]

Banka kasasında duran altin vs. Hesapta gram altin

Merhaba,

Eşimle evlendigimizden beri hem takilari hem de birikimlerimizi banka kasasında fiziki altın olarak tutuyoruz. Ancak kasa parasi vermekten yorulduk artık.(senelik 600 tl) bu durumu degistirmek adina kasadaki altin bilezik vb. seyleri grama cevirip hesaba koymayi düşündük. Ancak maddi zarara ugramak istemiyoruz bunun en az zararli yolu nedir? Tecrübelerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?


 
Bankaların altın günleri oluyor. Çalıştığınız bankanın altın günlerini takip edin, fiziki altınları alıp o gram kadarını hesabınıza tanımlıyorlar. Bu iş için en iyi banka kuveyttürk deniyor


  • mg3929  (07.10.21 11:55:17) 
katılım bankalarının altın günlerine bak. kayıpsız gram altın hesabına atarlar.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (07.10.21 11:58:08) 
Öncelikle, altınlarınızın işçiliksiz olduğunu varsayıyorum. Öteki türlü kaybınız yüksek olacaktır.

Altınlarınızı bankaya götürünce, ortalama bir hafta içinde iar'den gelen bir uzman inceliyor ve 22 ayar olan altınlarınızı 0.905 ila 0.91 arası bir katsayıyla çarpıp 24 ayar gram altına çeviriyor. Hesabınıza o şekil yatıyor.

Örneğin 1000 gram 22 ayar bilezik verdiniz bankaya. 1nhafta sonra hesabınızda 905-910 gram civarı altınınız oluyor.

Şunu da hatırlatayım. Hesabınızdaki gram altınları eğer bozacaksanız, banka kurları genelde piyasadan çok uçuk kaçık farkta değil. Tek tuşla tl'ye çeviriyorsunuz. Ancak fiziki altın olarak talep ederseniz bankadan; hem minimum belirli bir miktara ulaşmanızı istiyorlar hem de ek ücret alıyorlar. (100 gr - 200 tl gibi)

En kârlı yöntem altınlarınızı alıp Kapalıçarşı'ya gitmeniz. Orada birçok yerden fiyat alın. İnternetteki anlık 22 ayar bilezik alış fiyatından yüzde 1 ila 10 arası daha yüksek kurdan bozdurmuş olursunuz altınlarınızı. (Özellikle kondisyonu iyi durumdaysa) Sonra bankaya tl olarak yatırıp gram altına çevirin. Altın alım ücreti ve vergi dahil masrafınıza rağmen kârlı çıkacaksınız.
  • yadigar  (07.10.21 13:12:48) 
İşçilikli altında kaybınız yüksek olacaktır derken, nasıl yüksek olacak? İşçilik var daha yüksek kurla miktara bozarız diyen bir kurum var mı? Yok.

Çeyrek altın 1.75 gram. Bu işin matematiği bu. Bugün de bozsanız, 5 seneye de bozsaniz aynı şey değil mi?

Kuveyt Türk şubelerinde iar altın experi oluyordu eskiden. Herhangi bir gün, herhangi bir saat gidiyordunuz ve exper tartıp elinizdekinin gram karşılığı budur diyordu. Onaylarsanız 3 gün sonra altın hesabına geçiyordu.
  • baal  (07.10.21 14:26:16) 
iscilikleri duz gramdan sayiyiorlar disarda daha pahaliya satiyorsunuz farki o.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (07.10.21 16:02:36) 
Simdi soyle ki bankayla konuştum altin günlerinde altını aliyoruz alis fiyatindan sonra size altin satiyoruz satis fiyatindan dedi. Cok mantiksiz oldu gibi. İşçilik olayina hic girmiyorum. Onu disarda satmak daha mantıklı. Ancak 1 gram altin bile yapsak bozdurup tekrar alıyorlarmış. Yani altin gunleri biraz yalan gibi.


  • zor azizim zor  (07.10.21 19:54:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.