[]

Bi köpek var

Bahçede bana ait olmayan Bi köpek var. Aşırı korkak ve hırlıyor,psikolojisi bozulmuş gibi. yemek vermek de işe yaramadı. Gün içerisinde beni hiç görmüyor. Kapımın önüne bağlayıp, her gün beni görmesini sağlayıp, ilgilenip düzelmesi için uğraşmak istiyorum ama beni parçalamadan nasıl bulunduğu yerden alırım bilemedim. Fikri olan?




 
Anlamadim; köpek kime ait?
Bir kere köpek sizden korkuyorsa yapmamaniz gerekenler;
Göz temasi
Sevmek ya da kafa üstünden sevmek
Köpek size yaklasmadan köpege yaklasmak vs
Köpeğe egilmek

Köpeğe düzenli olarak yemek verirseniz klasik kosullanma ile sizi yemege esitleyip sizi görmekten mutlu olur ki sonrasinda size yaklasmasi, sevdirmesi kolay olur.

Bu arada hirlamasi nasil? Dis gösteriyor mu? Tüyleri/kuyrugu/kulaklari hangi durumda yapiyor? Bunların hepsine göre agresif olup olmadığı anlaşılabilir.

Egitmen vs degilim ama reaktif köpek sahibiyim. Tüylerinden kulaklarina, vücudunun durusuna ne zaman ne yapacagini anlıyorum artık.

Bu arada elden yemek vermek yerine İlk önce uzaktan yemek atabilirsiniz. Sonradan zamanla elden verme vs yapabilirsiniz.

Yapmamaniz gerekenler gözlere bakmak, sevmek, yukarıdan egilmek gibi şeyler.
  • logisticsmanager  (06.10.21 23:30:08) 
Köpek komşunun. Öyle bağlamışlar bahçenin Bi yerinde duruyor. Dokunmak falan mümkün değil zaten, diş gösteriyor, kuyruğunu hatırlamıyorum. Komşu yemek veriyor hep ama deli gibi olmuş köpek.


  • cosmicgadin  (07.10.21 00:26:05) 
Potansiyel sorunlar; bagli olduğu için ve büyük ihtimal sıfır eğitim olduğu için kaynak korumasi var (kendi alanini korur).
Üstüne sosyallesme olmadığı için yabancidan korkar.
Tahminen köpek zamaninda havliyorsa ve havladikca cezalandirildiysa havlama evresini geçip direkt diş gösterme/isirma evresine gitmiş olabilir. Havlayan köpek isirmazdaki olay aslında köpeğin seni uyardıği ve bu köpek havlamiyorsa malesef uyarma mekanizmasi pek kalmamistir.

Dediğim gibi yapilacak en mantıklı şey normalde yemediği seylerden (köfte/tavuk vs gibi lezzeti olan şeyler. Hatta lezzetli+kokulu en ideali) ona vermek. Sizi her gördüğünde verin. Biraz bakın 1 hafta sonra davranislarina. Zamanla elden verebilirsiniz ve köpek belki de sizz doğru gelebilir sevdirmek icin.

Malesef zor köpekler bunlar, sahipleri sebebiyle oluyor genelde.
  • logisticsmanager  (07.10.21 00:41:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.