[]

robot süpürge

geçen nisandan beri xiaomi robot vacuum mop p modelini kullanıyoruz. ilk alındığında da ikea’nın şu tüylü halılarının kenarına takılıp çıkamadığı oluyordu ama genel olarak sorun yoktu. hele yazın tüm halıları kaldırınca baya rahat ettik canavar gibi süpürüp sildi her yeri. ama şimdi birkaç gün önce halıları tekrar serdim, robot sanki unuttu evi, nerdeyse hiçbir halıya çıkamıyor, etrafında tur atıp atıp temizlik bitti deyip istasyona dönüyor ya da halı yokmuşçasına kenarlarını süpürüp gidiyor. birkaç kez resetledim ama yok, olmuyor. kaldırıp atıcam yani o kadar sinir ediyor beni. yok mu bir çözümü? nasıl çıkartıcam ben bunu yine halılara?




 
çalışma prensibi ve yapı itibariyle shaggy adı verilen uzun tüylü halıları (gerçekten uzunsa) bence hiçbir robot süpürge parçalarına dolandırmadan süpüremez. tek sorun halının tüyleri mi? bununla birlikte halının renkleriyle ilgili de problem olabilir mi?


  • emininsel  (06.10.21 14:51:25) 
Shaggy halılarda çalışamayacağını zaten herkes söylüyor. Diğer halılarda da sorun varsa hafızasındaki haritaları silin. Cihazı resetlemek yeterli olmaz. O hafızasındaki halıya göre gidiyor. Önünde daha önce olmayan bir şey görünce de engel geldi sanıp vazgeçiyor. Haritaların ve geçmiş temizliklerin tamamını yok edin. Sonra sıfırdan başlatın.


  • himmet dayi  (06.10.21 15:01:11) 
valla aynı sorunu bende roborock s5 max la yaşıyorum, halının üstünde sapıtıyor gezemiyor vs..çözümler için takipteyim.


  • benaslinda  (06.10.21 15:03:25) 
Robot süpürgelerin en büyük sorunu halılar, her türlü engeli sorunsuz geçerken (kalın elektrik kabloları dahil) halıların kenarları ve shaggy halıların uzun tüyleri bu aletlerin korkulu rüyası.

Ben, "mi vacuum" robotun yedek tekerlek setini dünya paraya çinden getirtmek zorunda kalmıştım bu halı olayı yüzünden çünkü alet halıya takılıp o kadar çok pati çekti ki tekerleğin kauçuğu bildiğin eridi bir süre sonra ota boka patinaj çekmeye başlamıştı.

Yalnız sizin durum çok farklı halının etrafında dolanıyor demişsiniz, bunda bir tuhaflık var çünkü ne kadar takılırsa takılsın bizim robot hiç bir zaman burada halı var buraya geçmeyeyim demedi, ısrarla o halıya çıkmaya zorladı kendini, bazen başardı bazen başaramadı pati çekti. Diğer arkadaşların da dediği gibi cihazı tamamen resetleyip tekrar kurun derim ben de.
  • solo  (06.10.21 15:07:11 ~ 15:25:03) 
Yazılımdan sınırlı alan ve sanal duvar ayarlarına bakın, olur da bi şekilde halının yerini sınırlandırmış alan yapmış olabilirsiniz.

Haritayı silip yeniden "kenarları süpür" diyerek yeni harita oluşturun.

Sakın makineyi resetlemeyin, bazen yeniden ağa ve telefona bağlanmak sıkıntı yapabiliyor.

Bir de makine şarjdayken kaldırıp getirip halının ortasına koyun, manuel olarak tuşa basın ve temizliğe başlasın.

Halıda gezmekte fiziki bir problem var mı kontrol edin.

Tekerlerlekleri ve fırçayı kontrol edin, saç ip vs dolanmışsa bertaraf edin.
  • John Bloor  (06.10.21 15:11:52) 
Çözüm olur mu bilemiyorum ancak ben Çin'den benzer bir sorun için tekerleğe takılan kauçuk lastik korumalardan aldım. Benimki tırmanamadığı gibi bir de lastiğini aşındırıyordu. Bu iki sorun da sonrasında çözüldü. Denemeye değer;

www.aliexpress.com
  • ned flanders  (06.10.21 16:08:37) 
üzerine koyunca ya da azıcık itekleyip çıkmasına yardım edince sorunsuz süpürüyor. hol ve salonda aynı halıdan var, ikea’nın alhede’sinden siyah renk, yazın halıları kaldırmadan önce sorunsuz çıkıyordu yani hiç çıkamıyor değildi, şimdi salondakini komple görmezden geliyor sanki sanal duvar koymuşum gibi, sadece orayı seçip süpür dersem de orasından burasından deneyip çıkmıyor. holdekine de bazen kenarında daire çizse de %90 çıkıyor. ikisi de aynı halı ama anlamadım.
dediğiniz gibi haritayı da bir sıfırlayıp öyle deniyim.

  • ozgur bir kusun hatirati  (06.10.21 17:52:28) 
cevaplar için teşekkürler, haritayı da sıfırladım ama sorun çözülmedi. ben de google’a bir daha sorayım dedim, halım siyah, bir de öyle arattım ki şu video sorunumu çözdü:

youtu.be

halım kalın ve tüylü ama sorunun onunla alakası yokmuş resmen siyah diye görmezden geliyormuş robot halıyı. videodaki gibi beyaz sticker yapıştırdım ve şu an tereddütsüz halıya çıkıyor ve süpürüyor. önceden zorlandığı köşelerde bile takılmıyor hatta artık.

bu çözümü de buraya bırakayım, dursun.
  • ozgur bir kusun hatirati  (08.10.21 13:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.