[]

Evi kiraya verirken ..

Nelere dikkat etmeli?

Müstakil tarzda eski bir evimiz var.85 m2. Bizimkiler yaşlı sen ilgilen dediler..

Standart kira sözleşmesi aldım kırtasiyeden. Sözleşmeye ek tahliye taahhütnamesi ile munzam senet çıktısı aldım pc den.

Bunların dışında ek döküman veya mevcut dökümanlarda şuna da dikkat et diyeceğiniz bir husus var mıdır?

 
Kiracıyı iyi seç, kirada çok sıkı pazarlık yapmıyorsa koşarak kaç. Pazarlık yapmayan adam kirayı ödemeyi düşünmüyor demektir.


  • John Bloor  (06.10.21 12:36:20) 
sicil kaydı
maaş bordrosu talep et
hatta memur kefil

aşırı pazarlık yaparlarsa kaç+1
  • rewlack  (06.10.21 12:40:15) 
Kefil alırken kefil evli ise eşinden nasıl bir belge ya da imza almam gerekir. Eşler birbirinden rızasız kefil olamıyorlar.


  • digits  (06.10.21 12:54:45) 
hocam biraz sans isi bu isler, en yakin tanidiklarim tum bu belgeleri almalarina ragmen aylarca kira alamadiklari oldu (devlet memuru, polis vb. dahil) yani bu belgelerin iyi olacagi kesin odeyecegi anlamina gelmez.

siz belgeleri hazirlamissiniz zaten, onlari imzalatin yeter
  • sweetoffice  (06.10.21 12:58:28) 
fikir vermesi açısından söyleyeyim, bir ev sahibi benden kefil istediğinde ev saray bile olsa ve fiyatı da çok uygun olsa bile direkt o evden vazgeçiyorum. şahsen ben, kendi oturacağım ev için arkadaş ya da aile üyesi hiç fark etmeksizin kimseye gidip bana kefil olmasını isteyemem.


  • yviene  (06.10.21 13:09:30) 
kurumsal çalışan bordro varsa kefile kasmayın bence. Kim kime kefil oluyor bu devirde. Kefil arayan ilanlara bakmıyordum ben.

yviene +1

Anam babam dışında kimseden kefil olmasını istemem. Onlarda şehir dışında zaten.
  • ceketimi alip cikcam  (06.10.21 13:12:41) 
tahliye taahhütnamesini noterden onaylatmazsanız bir işe yaramıyor, yapacağınız en iyi şeylerden biri bu. ayrıca her yıl yenilemeniz gerekiyor. kırtasiyeden alıp kafanıza göre sakın yapmayın sözleşmeyi. bi avukata danışın.


  • ehti  (06.10.21 13:15:41 ~ 13:17:26) 
Beyaz yaka al onlar borctan korkar.


  • divit  (06.10.21 13:22:18) 
yukarıdakilere ek olarak imza sirküsü istemişti benim ev sahibi.


  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (06.10.21 13:31:15) 
Ek belgelerle, tahliye taahhütnamesi ile aslında hukuki olarak bir üstünlük elde etmiş olmuyorsunuz.
Psikolojik olarak kiralayanı etkileyeceğini düşünüyorsanız yapın tabi, size kalmış.

Kiracıları emlakçı değil de sizin bulmanızı öneririm. sahibinden.com'da kiralık ev aramayı yapamayan insan zaten bizim evi tutmasın, iyi niyetli olsa bile bankadan kirayı yatırmayı da beceremez o kişi.
Bir önceki evden neden çıktıklarını, ne kadar süre oturmayı planladıklarını, kaç kişi yaşayacaklarını sorup cevapları ve soruları cevaplama şeklinden niyet ve davranışlarını anlamaya çalışacaksınız.

Kafanızı karıştıracak en ufak bir kural dışı hareket olursa (evi benim değil de kardeşim üzerine yapalım, benim kimliğim kayıp vs.) hemen vazgeçin. Kiralayanın kimliğine bakıp o kişi olup olmadığına bakmayı unutmayın.
Kiracı eve girdi mi çıkarmak pek mümkün değil, o yüzden seçici olmaya çalışın.
  • michael_knight  (06.10.21 14:17:50) 
gözümün tuttuğu memura veririm kafam rahat hacı.
diğer türlü kiracıyı evden çıkarmak zor, bela.
hukuk işlemiyor, adam arsızlık yapsa, çıkmıyorum lan dese çileli günlerin başlar.
  • seyduna6687  (06.10.21 16:48:18) 
@hepinize

çok teşekkür ederim. Ben ev bulamadıkları için öğrencilere vermek istiyorum ama tek kalacak bir öğrenciye. Örenci tek başına eve girip sonra yanına arkadaşlarını alırsa bunun kira sözleşmesinde tedbirini nasıl alabiliriz?
  • digits  (06.10.21 18:33:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.