[]

Bozuk çıkan ilaç iade olur mu, Eczacı arkadaşlara soru?

Geçenlerde eczanenin birinden bir göz damlası aldım, evde serin ve direkt güneş almayan bir yerde, kutusunda 1-2 gün bekledikten sonra kapağını açtığımda köpürerek taşmaya başladı, son kullanma tarihine de 1 yıl kalmıştı, ben de kullanmadım damlayı, eczaneye götürdüm. Ama eczacı almadı ürünü, savunması böyle bir durumun imkansız olmasını iddia etmesiydi, ilaç yapım süreçlerinde bozulamaya imkan verecek hiçbir aşama yokmuş. Benim ısrarım sonucu eczacı ürünü alıp, ilaç firması ile görüşüp onlar onaylarsa yeni ilaç vereceğini söyledi. En son durumda bu noktadayız.

Ben de şaşırdım açıkçası bakkala satın aldığımız bozuk ürünü götürdüğümüzde sorgusuz iade alınırken ilaç gibi insan sağlığını direkt etkileyen bir durumda eczacının 90'lar "satılan mal geri alınmaz" esnaf jargonuna dönmesi 2021'de çok ilginç geldi. Böyle bir durumda karşılaşıldığında uygulanacak bir prosedürün olmaması imkansız gibi geliyor.

Eczacı ya da sektörden arkadaşlar varsa onlara sorum böyle bir durumda iade olabiliyor mu bu noktada yapmam gereken adımlar hakkında bilgi verirse çok sevinirim.

 
Ilacin ureticisi firmaya dönüş yapabilirsiniz. Sitesinde de onlara ulasmaniz icin bi bölüm vardır zaten. Yan etki bildirim kısmı vardir. Yan etki olmasa da o kisim aracığı ile bildirimde bulunabilirsiniz. Mutlaka ilgilenirler.


  • a perfect lie  (06.10.21 11:47:09) 
Şikayet edin.

Eczanelere gelen mümessiller bir dolu tanıtım amaçlı ilaç bırakırlar . Onlardan bir kaç tane vererek gönlünüzü de alabilirlerdi.
Her şey şatış temelli olamaz.
  • Erva  (06.10.21 11:51:54) 
köpürerek taşması bozuk olduğunu mu ifade ediyor ? buna nasıl karar verdiniz. kutulandığı andaki hava basıncı yüksektir açılınca bir miktar taşabilir. yumurta değil bu bozulduğunda köpüklenip kimyasal bir değişime girsin. ilaçlar böyle bozulmaz, ya taşıyıcı maddesi kurur ya da buharlaşarak etkinliği yitirir. fakat labratuar testi olmadan bunu anlamanız gene mümkün olmaz.


  • orpheus  (06.10.21 11:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.