[]

squid game ***AŞIRI SPOILER*** izlemeyen açmasın

arkadaşlar izledim bu diziyi, sözlükte mantık hataları falan denmiş, bunlardan mı bahsediyorlar, bazı şeyleri anlayamadım.

1. madem dede oyunun kurucusu ve eğlence için böyle bir şey yapmış. niye ikinci bölümde oyunu feshetme oylamasında en son ve belirleyici oyu kullandığı halde red oyu verip oyunu feshediyor? orada hakikaten bunaklığı mı tuttu, yoksa anlamadığım başka bir sebebi mi var?

2. front man polisin kardeşiymiş. polisin arşiv kurcalamasından yanlış anlamadıysam 2015 yılı şampiyonu muymuş neymiş, harfler korece olduğu için baktığı kağıtlardan bi halt anlamadım. yani bu oyun her yıl oynanıyor, kardeş de 2015'te şampiyon olup tezkere bırakıp orada mı kalmış? yoksa geri dönmüş 5-6 sene şehirde takılıp yeni oyun için tekrar mı gidip front man olmuş? polis abi kardeşini yeni kaybolmuş gibi arıyordu. 6 yıl durup durup aramayı akıl edecek hali yok ya? anlamadım bu kardeş ne zaman kaybolmuş, ne zaman ve nasıl front man olmuş da polis abisi gelmiş arıyor?

3. organ olayı nedir? ben maskeli çalışanların teşkilat kurup hazır ölen adamlar varken front man'den gizli organ ticareti yaptıklarını düşündüm. fakat doktor yarışmacı bulmalar, onca düzen içinde adamı kaçırıp kimse görmeden kamera kaydı silmeler, organı çıkarıp satacak ekipman, düzenek, dalgıç personel, tüpler müpler. koskoca fiyonklu tabutu da, yansın diye konulan fırının içinden uzaktan kumandalı düzenekle aşağı alıyorlar falan. adamlar fırının içine cesedi başka yere aktaracak uzaktan kumandalı düzenek kurmuş. bunları front man biliyor, organdan mı haberi yok? yoksa organ işi de front man ve dedenin bilgisi dahilinde mi?

4. polis 29 numaranın daire maskesini çalıp onun yerine geçiyor. şeker oyunundan sonra da ölen kare maskeyi alıp 29 numarayı boş bırakıyor. hadi kimse görmeden nasıl aldı taktı orayı geçelim. sonra birinin öksürükle mors kodu verip "29 numara" mesajı verdiğini anlayıp geri 29 numara oluyor. o kısmı hiç anlamadım, öksüren kim, sen geri nasıl 29 numara oldun?

devamı gelebilir.

 
1. finalde bunu hatırlatıyor. herkes bildiği halde geri döndü diyor. yani tam rızayı almak için yapmış. haklılığını kanıtlamak için
2. bu tam net değil. ama ikinci sezon front man e odaklanacak diyolar bazı sitelerde.
3. organ tamamen gizli.front manin haberi yokmuş. tüpler ve dalgıç ekipleri VIP lerin kaçışı için hazırda bekletilen ekipmanlar. bu teşkilat bu ekipmanları kullanıp işlerini halletmişler.
4. 28 ile 29 arkadaş. organ mafyası. aralarında da mors kodu ile iletişim kuruyolar. 28 öksürüp iletişim kurmaya çalışıyor ama cevap gelmeyince şüphelenip bi sonraki buluşmada (ameliyat) 29 u kenara çekip sorguluyolar.
  • sttc  (06.10.21 00:45:18) 
1 - kartvizitler ilk dağıtıldığında oyuncular ne tür bi oyunun içine gireceklerini bilmiyorlardı. Bilselerdi belki katılmayacaklardı. Fesihten sonra yeniden katılanlar kendi rızalarıyla oraya geldiler sonuçların da farkında olarak. Dışarıdaki sefil hayat - oyundaki tehlikeli sonuçlar ya da olası kazanç arasında tercihte bulundular. Dolayısıyla adil bir şey çıktı ortaya.

2 - emniyetteki konuşmaları tam hatırlamıyorum ama bana front manin yakın zamanda kaybolduğunu düşündüren şey odasındaki ölü balıklardı. Kardeşinin bir şekilde bu oyunu öğrenmesi lazımdı. Abisinin odasındaki kartı bulması gerekiyordu, dolayısıyla odaya girmesi lazımdı. Balık detayı olmasa belki ben abisinin yakın zamanda kaybolduğunu düşünmeyecektim. Mantık hatası mı yoksa dekor hatası gibi küçük bir şey mi bilemedim.

3 - organ ticareti bana da çok saçma geldi. Allahın unuttuğu adasında nerden gemi ayarladın da organ ticareti yapar oldun. Saçma. Halbuki başka bir halt karıştırıyor olsalar daha mantıklı olurdu.

4 - polisin rütbe değişimi, içeri sızma gibi eylemlerine zemin hazırlamak için organ ticareti yapan ekipte olduğu gibi zorlama detaya benziyor. Ben de anlam veremedim.
  • IncredibleMau  (06.10.21 00:50:45) 
dizide mantık namına bir şey yok ki mantık hatası olsun, üzerine düşünmeden yemek yerken falan bakmalık dizi işte.

1. dede onlara ikinci bir şans veriyor ve öleceklerini bile bile bu defa kendi rızalerıyla oyuna geri dönüyorlar. son bölümde dede yatakta tiradını yapsın diye var o sahne, başka bir nedeni yok. burada daha saçma olan şey, iki yüz küsür kişi oy kullanıyor ve kimin kazanacağı son oya kalıyor, tv8 yarışması gibi dizi anasını satayım fjkhsdfdkjs.

2. polisin kardeşinin 2015'te yarışmayı kazanması ve sonrasında kore'nin en zengin adamlarından biri olmasına rağmen sivilde sığır gibi o tek göz otel odasında yaşamaya devam etmesi büyük saçmalık ama ne yazık ki öyle sanırım. çünkü otel görevlisi kadın bir haftadır kirayı ödemediğini söylüyor. zaten polis, annesi merak ettiği için o otele gidiyor. yani adam yeni kaybolmuş, adaya gitmiş yarışmayı yönetmek için.

3. dizinin en filler oğlu filler yan hikayesi buydu sanırım. yarışmayı takıntı derecesinde dikkatli ve zeki bir front man yönetiyor ama bodrum katta personel organ mafyası kuruyor, yetmiyor yarışmacılardan birini koğuştan çıkarıp her gün saatlerce çalıştırıyor, bizim kerizin haberi yok. evet insan gerçekten de hayret ediyor ama senaryo böyle yazılmış.

4. polisin yarışma içinde fink atması, önce işçi, sonra asker, sonra vip'lerin garsonu olması tam bir çocuğun yazabileceği dandik ajan hikayesi. ona öksürükle mors mesajı gönderen adam organ işi yapan ekipten. çünkü yerine geçtiği 29 numara da onlardanmış. falan filan.
  • sir gawain  (06.10.21 02:40:38 ~ 02:55:35) 
1- Bu basit bir şey, dizide ana tema zaten "bir şans vermek" üzerine kurulu. Dizi içinde birkaç kez demokrasiye vurgu yapılıyor. Kural olarak oyuncuların çoğunluğu sağladığı takdirde oyunu bitirebilecekleri söylenmiş. Yani oyunun "hür iradeyle ve gerçekten istenerek oynanması" gibi bir ideal var.

Bir eşitlik varsa ve o eşitliği bozacak tarafsız bir irade ortada yoksa eşitliğin çekilmek isteyenler lehine bozulup, kalmak isteyenlere de dönme şansı verilmesi tek mantıklı seçenek. Haliyle burada mantık hatası yok.

Mantık hatası bu kadar eşitlik vurgusu yapılırken dedenin oyuna imtiyazlı olarak dahil olması ve bununla da kalmayıp başrole yardım etmesi.

2. ve 3. sorularına dizide net yanıt verilmedi, bu açıdan mantık hatası denemez. Sonuçta bu dizi, gelecek sezonu olacaktır.

4. Evet bu da bir mantık hatası! Ama olmaya da bilir. Olmamasının tek ve mantıklı bir yolu var. Front man tarafından kollanıyordu. İstediği gibi dolaşıp etrafı ve olanları görmesine izin verildi. Sadece bilgileri dışarı sızdırmaması için kontrol altında tutuldu.
  • akhenaten  (06.10.21 07:34:38) 
bence mantık hatası olan kısım karı ve kocanın birlikte katılması. lan hadi ilkinde katıldın bilmiyordun, ikincisinde niye bi daha geliyorsun, bir kişi kazanacak işte ödülü.


  • bohr atom modeli  (06.10.21 11:05:34) 
1. önce gitmeye karar vermiş olsalar bile sonra her şeyi bilerek, kendi rızalarıyla geri döndüler durumu için. bir nevi haklılığını ölüm durumunda bile kanıtlama girişimi.

2. kardeşlerin yakın olduğu hissiyatını aldım. oyunun organizasyonunda sanırım önceki yıllarda katılan oyunculara görev alma seçeneği sunulabiliyor. dolayısıyla 2015 kazananı front man'in 2021 edisyonuna liderlik yapması için davet edildiğini düşünüyorum. yeni bir ortadan kaybolma gibi geldi bana, önceki yıllarda front man de sade vatandaş olarak yaşamıştır bence.

3. oyun organizasyonunda güvenilirlik faktörü açısında daha önceki yıllarda çalışan kişilere görev vermeleri makul gibi. oyunun birkaç edisyonunda askerlik ve işçilik yapmış olan, detayları öğrenmiş olan minik bir çalışan topluluğu ekstra kazanç sağlamak için bu işe girişmiş gibi. bu topluluk içinde kare olan bir yönetici olduğundan dolayı da ciddi anlamda borcu olan ve doktorluk geçmişi olan birini de yarışmacı olarak alınabilir adaylardan göstererek almıştır sanırım.

4. maskelerdeki vericiler üzerinden kimin kaç numara olduğu anlaşılıyor. kare maskesini almak polis için stratejik olarak zekice bir hareket ama yan odasındaki kişi polisin sahip olduğu eski maske numarasını mors alfabesiyle seslenince kare maskeyi kullanmaktansa 29 numara maskesinin daha avantajlı olacağını düşünmüş olabilir.
  • yviene  (06.10.21 11:59:00) 
@sttc +1

@bohr atom modeli şanslarını arttırmak için olabilir mi? Sonuçta ikinci katılmada henüz çiftli ve/veya birbirine karşı oyunlara başlamamışlardı yani beklemedikleri yerden geldi.

edit: @yviene süper yorum müthiş deli gibi ayrıntılı.
  • emininsel  (06.10.21 14:41:43 ~ 08.10.21 10:18:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.