[]

sigara neden yanmaya devam eder?

merhaba,
interneti tek dilde biraz taradım fakat kaynağa ulaşamadığımdan size danışayım.

sigaraların sönmemesi, sönmeyip nefes çekilmemesine rağmen yanmaya devam etmesinin sebebi nedir?
bir sohbet esnasında kağıdının özel, yanmaya devam etmesi için barut vs. ihtiva ettiğiyle ilgili bir bilgi söylendi, konu hakkında bilgisi olan?

___
key: sigara neden sönmez? , sigaranın sönmemesinin nedeni , sebebi , tütün , kağıt , kendiliğinden yanmak , spontaneous combustion

 
kağıtta minik sarı halkalar var. sanırım o halkalar sebebiyle yanmaya devam ediyor.


  • isveperver  (05.10.21 23:31:01) 
tinyurl.com

sigara içinde 7000 den fazla kimyasal madde bulunuyor. birçoğu sadece koku ve tadı için değil yanmaya devam etmesi gibi özellikler için eklenmiş sentetik maddeler. biraz araştırırsan detaya ulaşabilirsin.
  • sttc  (06.10.21 00:27:24) 
sönmesini engellemek için kimyasal madde koyuyolar.

bin çeşit tütün içtim, bin çeşit de kağıt kullandım, sönmeyen hiç görmedim. sigaraların da sönenini hiç görmedim.
  • killerbee  (06.10.21 00:49:04 ~ 00:49:13) 
Yıllar önce bir video izlemiştim. Sigarayı iyice yakından çekip, sigara boyunca milimetrik mesafelerle sıralanmış halkalar olduğunu gösteriyordu. Yanan halka, kendinden sonrakini de yakıyordu ve böyle devam ediyordu. Bu sayede sigara sönmeden yanmaya devam eder diyordu videoda. Artık o halkalarda barut mu vardır, kömür mü bilmiyorum, hatırlamıyorum.


  • anatomik  (06.10.21 02:15:34) 
Bahsedilen halkaların kağıdın yanmaya devam etmesi için yapıldığını sanmıyorum. Gazete kağıdını yakınca da sonuna kadar devam ediyor. Halkanın işlevi muhtemelen kağıdın orantılı şekilde yanmasını sağlaması.

Tütünün kağıtla beraber yanmaya devam etmesi için ekstra bir kimyasala ihtiyaç yok. Ha sigara firmaları yanışı özellikle etkileyip içimi değiştirmek için kimyasal kullanmış olabilir, bilmiyorum. Çocukken yaşadığım şehirde adım başı tütün imalatçısı vardı. Tarladan toplanmış yaş yapraklar kurutulmak üzere şişlere geçirilirdi. Bunu da benim yaştaki çocuklara yaptırıp karşılığında kelek kavun, karpuz verirlerdi. Kavun karpuz o depodan bozma yerlerde atomlarına ayrılıp tütüne yedirmek üzere mi tutuluyordu bilmiyorum ama, daha çok çocuklara verilmek üzere oradaydı sanki.
  • IncredibleMau  (06.10.21 08:15:37) 
Kağıtla alakası yok diyen arkadaşlara katılmıyorum, tütün sardığımız zaman içmediğimizde sarılan sigara sönüyor. Endüstryel sigaralar daha fazla tüketilsin diye üreticilerin yaptığı bir çakallık diye düşünüyorum.


  • hayaletimsi  (06.10.21 08:56:20) 
Dandik, ucuz sigaralar küllükte unutulunca sönerdi hatırladığım. Hani maltepe samsun filan küllükte kalsın söner, leş gibi de kokar.

Ama markalı sigralar asla sönmezdi, demek ki sönmesin diye yapılan bir işlem var endüstride.
  • John Bloor  (06.10.21 11:58:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.