[]

Döner düzenek nasıl yaparım ?

selam.

urun.n11.com

gibi bir şey yapmak istiyorum atıyorum mermer alsam yuvarlak, altına Rulman vb ucuz yollu bir şeyle nasıl kendi etrafında döner hale getirebilirim.

 
motorlu yani kendi kendine dönen bir şey mi istiyorsunuz? dairesel dönen mutfak zamanlayıcılarından koyabilirsiniz altına eğer amacınız buysa.


  • orient blue  (05.10.21 15:15:03) 
@orientblue acıkcası manuel olarak elle de döndürdüğümde böyle 5 10 sn dönse o da yeter ama bahsettiğiniz de ilgimi çekti. link atma şansınız olur mu ? :)


  • denizmaniaherif  (05.10.21 15:18:28) 
Linkteki üründe rulman vs yoktur tahminim, alttaki ahşabın ortasında bir delik, deliğe uygun ahşap mil yeterli onun için.

Ama mermer vs olunca ağır olacağı için daha sağlıklı bir şey yapmalı. Mutfak zamanlayıcısını merak edip netten baktım, ağırlık kaldıracak şeyler değiller sanki.

Mermer istiyorsan aklıma şey geldi, mermerciler mutfak tezgahı için lavabo boyunda delerler mermer tezgahı. ordan çıkan parça tam bir yuvarlak olur.

Ondan iki tane gidip isteseniz para bile istemezler samimiyete göre, ama kenarlarını pahlatmalarını vs isteyin temiz versinler parasını da verirsiniz.

Alttaki biraz daha ufak olsa on numara olur, ellerinde iş yoksa ufaltmalarını isteyebiliriniz.

Gerisi bir delik, rulman, mil ve hayal gücü. Deliği mermerci delmeli siz yapamazsınız.
  • John Bloor  (05.10.21 15:25:19) 
ikea’nınki vardı bende ama artık yok sanırım. sunun gibi bir şey, üst kısmı sabit bir hızda dönüyor. ama tabii yavaş dönüyor.

www.amazon.com.trıcı-paslanmaz/dp/B004TXJ640
  • orient blue  (05.10.21 15:48:51) 
3d foto çekmek için döner tablalar var aklında olsun, motorlu, telefonla falan kontrol edilebiliyor devri vb


  • killerbee  (05.10.21 16:02:59) 
@johnbloor müthiş hayal gücü. uzun ömürlü ve kolay temizlenir olabilir. ama çok ağır olur ve onu sanırım döndürecek bir şey zor bulurum ya da pahalı olur.

@orient ikeada gördüm evet sağlam baya 199 liraya vardı çapı büyük o da pahalı geldi zaten emsallerini 60 liraya buldum.

@killerbee bu güzel öneri oldu telefonla idare edilecek kadar profesyonel olmasına gerek yok ama bir bakayım..

teşekkürler.
  • denizmaniaherif  (05.10.21 16:11:36) 
en uygun çözümüm eline uygun bi rulman almak, ki rulmanlar çok ucuz şeyler değil, en yakın marangozdan istediğin ölçüde bir tabla kestirmek. tablaya da rulman ölçüsünde yatak açtırman lazım marangozdan çıkmadan. ve büyük rulmanlar pahalı

araba tamircisinden rulman bul, yeni rulmanlar çok rahat dönmez zaten. tornacıdan da bulabilirsin.

sonra en yakın tornacıya gidip rulmana göre mil ve altına ayak olacak şekilde ahşaba tutturmak için düzenek yaptırmak olacaktır.

eğer elinde freze yoksa, uygun ölçülerde kavela vb ulaşabileceğin bişey yoksa evfde yapamazsın.

fotoğraf veya video için istiyorsan beyaz veya siyah plexiglass alıp bu yaptıracağın standın üstünde de kullanabilirsin, çok hafif tatlı bir yansıma verir ama çizdirmemen lazım kesinlikle.
  • killerbee  (05.10.21 16:14:39 ~ 16:20:55) 
@killerbee
urun.n11.com

şöyle bir şey de işimi çözecek sanki. üzerine mermer kestirsem ya da culsam yuvarlak çıkma falan bu iş olacak gibi.

bunu sonra kendi kendine döndürmek istesem acaba şu yarış arabalarından çıkma motorlar işimi görür mü ki ? denemek lazım ona da çözüm bulunur sankisi
  • denizmaniaherif  (05.10.21 16:37:05) 
misket ile en ucuz şekilde yapabilirsiniz: youtu.be


  • halanne  (05.10.21 16:38:12) 
@halane evet mutfakta olabilirmiş ama benim daha çok video çekerken ve seramik hamurla oynarken ihtiyacım olacak


  • denizmaniaherif  (05.10.21 16:54:39) 
250 kg taşır diyor, pek rahat dönen bişey olmayabilir, istediğini kestir üzerine olur ama sabitlemen lazım.

mesela ahşap bi support yaparsan ya da yaptırırsan onun üzerine ne istersen koyarsın ama oyuncak araba motoruyla , teyp motoruyla falan zor.

buna tekerlek takıyolar endüstriyel yük arabaları için, fabrikalarda falan olan.
  • killerbee  (05.10.21 17:12:26 ~ 17:21:50) 
n11 linkindeki tabla bilyası müthiş birşeymiş, tam senlik işte. Bunun üstüne ahşap kesersen eğer, çok daha kolay döndürürsün ufak motorlarla.

Ama mermer şartsa ağır olacağı için biraz güçlü motor lazım, bir motor miline yumuşak küçük bir tekerlek takıp altan tablaya sürterek döndürmek en uygunu olur.

Dişli mişli işine girersen tutunca, takılınca ya da zorlayınca dişli sıyırır.

Eski bozuk bir yazıcıdan çıkacak motorlar iş görebilir. Hatta yazıcı içindeki miller, kağıt çekici tekerlekler vs işe yarayabilir.
  • John Bloor  (05.10.21 17:39:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.