[]

yök'ün suç duyurusu

www.aa.com.tr

bu suç duyurusundan bir şey çıkar mı? ödev yaptıranı zaten zor bulurlar ama ödev yapanı ne diye suçlayabilirler? bana maksimum vergisini neden ödemedin derler gibi geliyor. akademisyen olmayıp ödev yapan kişi suçlanabilir mi bu şekilde?


 
bu büyük bi sektör bişey çıkacağını sanmıyorum


  • nahtoderfahrung  (05.10.21 13:48:24) 
ödev yapan akademisyen değilse muhtemelen çalarak yapmıştır ödevi. çalmak suç değil mi? vergi meselesinden daha ağır olur böylesi.


  • rewlack  (05.10.21 20:47:53) 
Hayır neden çalsın aynı bölümden bi öğrenci ödevi yapamaz mı?


  • mg3929  (05.10.21 23:09:10) 
bu isin yapilmasini saglayan online platformlara çökecekleri yaziyor. bu platformlardan erişim bilgisi alip yaptirani da yapani da bulabilirler isterlerse (uzun iş ama istemeleri lazim). sözlü anlasma, el sıkışma ve elden para transferi gibi seyleri bulamazlar muhtemelen.


  • robokot  (05.10.21 23:18:45 ~ 23:20:12) 
"aynı bölümden bi öğrenci ödevi yapamaz mı?" derken?

senin yapman gereken bir ödevi başkası yapamaz. niye yapsın ki, ödev sana veriliyor. katı ve hukuki (hukukçu değilim) bir bakış açısıyla yapılınca ödevi senin yapman gerekiyor, hatta "normalde geçemeyeceği bir dersten başkasının sayesinde geçtiği" şeklinde fikre varılırsa olay "haksız kazanç"a bile girebilir belki?

bunun dışında. ödev yapma konusu, yine de basit bir konu. yani bundan ciddi bir cezalandırma çıkacağını sanmıyorum (yapanlar ve yaptıranlar bulunsa bile) ama tez konusu neresinden bakarsak bakalım ciddi bir konu. kimsenin tezini kimse yazamaz. ilkokul ödevinden bahsetmiyoruz burada. özellikle de lisansüstü tezlerini başkasına yazdırmak kabul edilemez.
  • ahm1  (05.10.21 23:25:04 ~ 23:26:28) 
suclanabilir elbette, 100den fazla sirketin oldugu, ortada dönen paralarin yüzlerce trilyon oldugu söyleniyor. istenilse kimin bu işi yaptirdigi bulunur ama sadece ögrenci yanmaz, onun danismani da yanar, yapan kisi de sahte belge hazirlamaktan suclanabilir, istenirse eger.


  • spivak  (06.10.21 00:36:51) 
@ahm1 üstteki arkadaş başkası yapıyorsa büyük ihtimal bir yerlerden araklamıştır demiş. Ben de ona cevaben diyorum ki belki aynı bölümde öğrenci falan yapıyor ödevi illa araklamaya da bilir.


  • mg3929  (06.10.21 01:35:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.