[]

Sahibinden.comda pazarlık

selam herkese,
Sahibinden tarzı sitelerde millet genelde birbirinden görüp fiyat şişirip sonra satamıyor gibi gözüküyor. O yüzden pazarlık şart gibi geliyor.
Özelden iletişime geçip 250 binlik araba için "230 bin olur mu?" tarzı bir cümle ile pazarlık abartılı mı olur? Pazarlığın maddi olarak sınırı ne? Mesela fiyatın %10undan fazlası düşük fiyat söylemek absürt müdür?


 
Dene, absürt değil. 10 kişiye yazsan 9'u küfreder paraya ihtiyacı olan biri pazarlığa başlar.


  • signore  (04.10.21 20:39:22) 
pazarlığın sınırı yok, abartmıyorum, almak istediğim araçla ilgili sahibinden.com da yazılı tüm ilanlara mesaj attım. aracın fiyatı ortalama 280'di, ben 230'dan ağzımı açtım. yok diyenlere, şartları zorladım borç harç 250 yaptım ama daha fazla çıkamam dedim.

bu ilanlardan bir tanesi de pazarlığa tutuştu ve 260'a anlaştık.

özet: absürt değil. bazen satmak zorunda olanlar oluyor ve tutturabiliyorsunuz.
  • trajikomix  (04.10.21 20:39:41) 
%10 biraz fazla ama absürt değil bence de. Bana biri geçen %20 düşük fiyat teklifi yaptı "bütçem bu kadar" diyerek. ben de bütçenize uygun araçlar bakın en iyisi dedim. küfür de etmem. adam şansını deniyor. yeter ki al satçı çakallar denk gelmesin.


  • himmet dayi  (04.10.21 20:47:43) 
Sınır yok.


  • hayirsiz  (04.10.21 20:49:04) 
Yeni ilan vermiş birine çok düşük teklif etmeyin, bekleyin bir sürü düşük teklif gelsin de alışsın normale önce :)

Hatta yeni ilana hiç atlamayın, alın favoriye biraz bekleyin. Tabi ki çok kupon bir araba değilse.

Kibarlığı ve düzgün yazı dilini atlamayın, pazarlık yapmadan önce biraz bilgi alışverişi yapın.

Sonra "en son fiyatınız ne olur acaba" diye sorun, cevap geldikten sonra "teşekkür ederim, bütçemi aşıyor" diyin.

Satmaya meraklıysa sizin bütçenizi sorar, değilse boşver zaten.

Satıcıya, malının değerinin o olduğunu, zaten normal fiyat yazdığını, ama sizin bütçenizin zorlandığını hissettirin.
  • John Bloor  (05.10.21 10:40:50) 
2 sene kadar önce motorumu sattım. satarken düşük fiyat teklif edenler oldu. normal soranlara hayır düşünmüyorum derken, "daha yükseğe satamazsın" "benden başka alan olmaz" gibi yorum yapan dingillere küfrü basıyordum. ki aynı gün istediğim fiyattan sattım..


  • unique hint kumasi  (05.10.21 10:50:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.