[]

Istanbul gezi rotası çıkarmama yardım eder misiniz

Şehir dışından arkadaslar avrupa yakasında birkac yer gezmek istiyorlar. Pendik'ten geçecekler bu yakaya. Ve arac park etme trafik gibi sorunlardan dolayi toplu tasima kullanmayi dusunuyorlar. Gitmek istedikleri yerler, Taksim-istiklal, eminonu kapali carsi, besiktas (ama sadecs carsi tarafi mi yoksa ortakoy gibi yerlere de gitmek isterler mi bilmiyorum tam). Ekstra baska oneri de benden istediler eminonunden Balat'i da dusunebilirsiniz dedim ve zaten anca buralari gezmeye gununuz yeter diye baska bi sey onermedim.

Simdi bu guzergahlar icin pendik'ten en rahat en mantikli rota nasil olur.bi de sizin ekstra onereceginiz gezmelik yer var mi. Ist cok buyuk bazen insanin atladigi yerler olabiliyor veya herkes zaten standart taksim eminonu geziyor. Arada kaynamis alternatif farkli yerler onermek istiyorum


 
yıldız parkı ve atatürk arboretumu


  • sutlu nescafe  (04.10.21 17:21:50) 
ben olsam parklara götürmezdim istanbul'a gelip istanbul'a özel şeyler görülmeli. tarihi yarımada mesela. önce oradan başlanıp sonra eminönü, sonra galata köprüsünden karaköy'e geçip güllüoğlu'nda bir tatlı yiyip galatadan kuleye de uğrayarak yukarı çıkılır, istiklalden taksim meydan. burada gezi parkına şöyle bir uğranabilir. sonra beşiktaş isteniyorsa gümüşsuyundan aşağı yürünebilir. oradan da dolmabahçeden doğru ortaköy'e geçilebilir. sonra oradan bir otobüsle bebek sahili, emirgan aşiyan tarabya neresi olursa. hepsini bir güne sığdırmak için erken çıkıp geç dönmek gerekir ve çok yorucu olur tabii.


  • bohr atom modeli  (04.10.21 17:32:43 ~ 17:35:42) 
@bohr atom modeli

Şoyle bir sey dusundum mantikli mi sizce?

Sabah erken çıksınlar. Marmaray'dan Üsküdar. Üsküdar vapurla Besiktas. Otobusle Rumeli hisari. Ordan sirayla Arnavutkoy ve Ortakoy gezip tekrar Besiktas'a gecip ya direkt taksim ya da Eminonu yapsinlar.
  • pikap  (04.10.21 17:37:13) 
üsküdar'dan direkt geçseler ya madem rumeli hisarı'nın oraya. ufak tekneler falan geçiyordu en son yanlış hatırlamıyorsam çengelköy'den falan.


  • bohr atom modeli  (04.10.21 17:39:29) 
Onu bilmiyodum bi arastirayim.


  • pikap  (04.10.21 17:40:19) 
Kaç günlük program. Bu kadar geniş yeri ancak kapısından bakarak görebilirler. Müze gezmeyi istemediklerini varsayarsak ben güne Ayasofya'dan başlatırım (içini gezmek yok benim programda ama). Ayasofya, Hipodrom, tam karşısında Sultanahmet, yürüyerek gel Binbirdirek sarnıcı. Nuruosmaniye kapısından Kpalıçarşı'ya gir. Bakına bakına Mahmutpaşa'dan çık. Tahtakale'nin içinden Mısırçarşısı'na kadar yürü. Orada yemek yenecek, biraz dinlenme. Bin tramvay'a Fındıklı'ya gel. O güzelim ağaçlı yolu yürüyerek Dolmabahçe'ye gel. Artık çayını orada mı içersin, yoksa az daha yürüyüp Ortaköy'de mi içersin bilemem. Benim klasik Intoduction to Istanbul 101 rotam budur. Ama ben bunu 3 güne yayılmış halde yaptırıyorum turist arkadaşlara.


  • SiyamkedisiZorro  (04.10.21 18:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.