[]

binalarda ses yalıtımı

binanızdaki ses yalıtımından memnun musunuz?

eğer memnunsanız bunun için ekstra bir önlem mi aldınız? örneğin yapım esnasında uygun materyal mi kullandınız? yoksa şans eseri medeni bir üst-yan komşunuz mu var?

benim gördüğüm kadarıyla özellikle hazır betonla yapılan evlerin hepsinde bir ses yalıtım sorunu var ve hiçbir ev mevzuata uygun yapılmıyor, hatta 2018'de devletin olaya el koyup değiştirdiği mevzuata bile.

bunda ev sahiplerinin de büyük suçu var çünkü ev denilince herkesin aklına 4 duvar, yeni yapılı dolaplar ve şanslıysa ikinci banyo ve makul bir muhitten başkası gelmiyor. daha doğrusu evin kendisiyle değil de içiyle daha çok ilgileniyoruz diye düşünüyorum.

 
Turkiyede hiçbir konuda kalite ön planda değil, görüntü önemlidir. Araba alırken konforunu düşünmez, dışardan görünüşünü, satarken ne olacağını düşünür. Ev alırken misafirini düşünür, bazı odasını bazı koltuğunu hiç kullanmaz bile. Ne bekliyorsun ki..


  • her giriste sifresini unutan adam  (04.10.21 00:29:02) 
degilim, herhangi bir yalitim oldugunu da sanmiyorum. kendi evim, es-dost arkadas evi vs farkli yerlerde kaldim hepsi ayni.

su an oturdugum evde ust katla beraber yasiyoruz resmen, sabah iseme sesinden, telefon alarminin titremesi vs. memleketteki evde de ust kattan isik acilip/kapaninca kut kut anahtar sesinin gelmesine takiktim mesela...
  • bay b  (04.10.21 10:00:11) 
Ülkedeki hiç bir inşaatta ses yalıtımı yok, yapılmıyor. Bununla ilgili bir mevzuat ve şartname de yok zaten, ısı yalıtımı gibi.

Çok ekstrem, aşırı lüks, özel yapım bazı inşalarda paraya kıyıp yapılmış olabilir. Ama normal hiç bir binada yok maalesef.

Ses yalıtımı, ısı gibi kolay ve ucuz bir şey de değil maalesef.
  • John Bloor  (04.10.21 10:40:25) 
memnun değilim, lüks daire diye satılan evlerde dahi ses yalıtımı yok. adamların (müteahhit) lüks anlayışı, ebeveyn banyosu, duşakabin vs olduğu için millet de abicim lüks diyorsun da lüks nerede? diye kimse sormuyor ama ev almak için araştırmaya başla, her ilanda lüks daire yazıyor.


  • draconas  (04.10.21 11:49:31) 
2009'da yapılan bir sitede oturuyorum. hiç bir komşumun sesini duymadım bugüne kadar. evin yalıtımı ile ilgili. onlar da bizim sesimizi duymuyorlarmış.


  • co2s2  (04.10.21 12:32:42) 
8 sene ayrı 1 senede ayrı evde ses problemimi iliklerime kadar yaşayıp tecrübelendim.

Şuan ki evimi asansörün yani seçtim, diğer tarafimda daire var , o daireye yakın olan odamı giyinme odası yaptım , alttan ve üstten de ses gelmiyor sanki müstakil evde yaşıyorum.

Geçen Varyap meridyen de oturan tanıdığımla konuştum, şaka gibi şeyler duydum. 1.5 milyona 1+1 daire alıp seks yaparken güvenlikten ses geliyor diye telefon geliyormuş... şaka gibi
Inanamıyorum, site doluymuş ev bulunamıyormus
  • kleider  (04.10.21 13:50:40) 
6 yıl boyunca üst kat komşu gürültüsü çektikten sonra yeni eve taşındık ama gördük ki burada da ses yalıtımı yok. bize var denmesine rağmen sifon sesi özellikle çok geliyor. valla ben bu ülkede ses yalıtımı olduğuna pek inanmıyorum. neyse ki yeni evde üst katta dört nala çocuklar koşmuyor da kafamız rahat. yeni eve taşınırken üst komşunun medeni olmasını ummaktan başka çare yok:)


  • nothing in my way  (04.10.21 14:18:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.