[]

Ankara'da yeni yaşamaya başladım ve yeni insanlar ile nasıl tanışabilirim?

İzmir'de uzun bir süre yaşadıktan sonra Ankara'ya yeni geldim. Sosyal çevrem dar. Ve bu durumdan canım sıkılıyor. Hem gönül işleri açısından hem arkadaşlık açısından yeni bir sosyal çevreye adım atmalıyım diye hissediyorum. Ama nereden ve vnasıl başlayacağım kestiremiyorum. Ankaralılar gücenmesin ama Ege kentinden geldikten sonra buradaki genel insan popülasyonunu yeni tanışıklıklara karşı sıcak da bulmadım. Mesafeli ve şüpheciler geneli. Tabii ki istisnalar vardır. Bu genel gözlemim. Böyle hissettiğimden işler daha da zorlaşıyor hissediyorum.

Tavsiyesi olan var mı? Özellikle Ankara'da bir süredir yaşayanlardan.


 
activuss diye bi uygulama var ankara'da baya aktif tavsiye ederim. aktivite arkadaşı bulabiliyorsunuz veya aktivitelere katılabiliyorsunuz


  • jelly bear  (03.10.21 21:09:34) 
Hocam Ankara insanı cidden soğuk ve yabani, İzmir'den gelip de adapte olmanız çok zor hakkaten.

Ben doğma büyüme Ankaralıyım, son 2 senedir iş harici yeni kimseyle tanışmadım herhalde. Yani öyle ara sıra denk gelip arkadaşın arkadaşı gibilerinden tanışıyorum genelde, ama başka bir sosyalleşme yöntemi bilmiyorum.

Sosyal olarak aktif bir insansanız Ankara cidden tatsız yani. Bi üniversitede yüksek lisansa başlayıp, sonra da üniversitelerin kulüplerine katılın derim. En kolay yöntem bu olur benim bildiğim.
  • plutongezegendegilmi  (03.10.21 21:20:30) 
Ankara memur şehridir, siyasetin başkentidir, insanlarının mesafeli ve şüpheci olması çok normaldir, bence bu durumu önce aynen böyle olduğu gibi kabul et ki insanlarla tanıştıkça canın sıkılmasın, bunalma. Yoksa Ankara insanı da gayet geyiktir, muhabbet canlısıdır, iyidir. Sadece kıyaslamamak lazım, kabul etmek lazım.

Bence sevdiğin ilgi alanlarınla alakalı ortamlara girip çıkmak sana yeterince çevre getirecektir. Özellikle çevre yapmaya kasma derim.
  • muhayyer divan  (03.10.21 22:29:36) 
böyle senin gibi izmir'den, istanbul'dan gelen arkadaşlar var. sosyalleşmek için dans kursuna gidiyorlar.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (03.10.21 23:02:49) 
bunca yıl x bir şehirde yaşayıp izmir'e gitseniz izmir insanı soğuk gelicekti size, eğitim öğretim hayatını bitiren bir insan için yeni çevre yapmak çok zor herhangi bir yerde. o yüzden insanlardan ziyade sizin içinde bulunduğunuz yabancılık, gurbet veya ait olmama hissindendir o soğukluk durumu diye düşünüyorum.

tavsiyeler de her yerde verilicek tavsiyeler. ilgi alanlarıyla ilgili kurslara etkinliklere gidilebilir. dans etmeyi biliyorsanız özellikle dans gecelerinde karşı cinsle hızlı kaynaşmalar yaşanabiliyor, bazı barlarda her hafta oluyor ona bi bakın. sokağa çıktım arkadaş buldum diye bir olay çok spesifik bir olayınız yoksa başınıza gelmez zaten o yüzden kurs ve dans işi kafanıza yatmadıysa çeşitli arkadaşlık uygulamalarına bakabilirsiniz, ekşi'den de yazın bira içmelik arkadaş veritabanı vs.
  • semaforo de medianoche  (04.10.21 01:28:15 ~ 01:31:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.