[]

Çamaşır kurutma ve bulaşık makinası

bulaşık makinamızdan hiç memnun değiliz, berbat yıkıyor. zaten ilk evlendiğimiz dönem bütçemiz yok diye almıştık dandik bir modeldi. onu değiştirmek istiyoruz, ama ben pahalı modellerle ucuz modeller arasındaki farkı hiç anlamadım. sadece program farkı var ama bir işimize yarayacağını düşünmüyorum program farkının.

bütçe sınırı olmadan (10bin lik modellere de çıkmak istemiyorum gereksiz geliyor.) önereceğiniz marka model var mıdır?

çamaşır kurutma makinası da daha önce kullanmadık ama ihtiyacımız var aslında.
modeller arasındaki farkı hiç anlamadım. tüm sitelerde birbiriyle karşılaştırdım özelliklerini ama 3000lik yerine niye 6000lik almalıyım, bilemedim.

sanırım bunda, "daha az ütü gerektirir" şekilde çamaşırları çıkaran modeller var. ama bunlar hangileri, onu da anlamadım. ama özellikle bu ve "yıka giy" özelliği çok işimize yarar. onun dışında da "bu özellikler iyidir" falan diye akıl verirseniz sevinirim.

"çamaşır makinasız" yalnızca kurutma makinası olarak ne önerirsiniz?

 
Bulaşık makinesi yıkama performansı makine temizliğiyle ve deterjan kalitesiyle çok çok alakalı. Ben senelerdir altus marka ikinci el makine kullanıyorum. 10 yaşında falandır: aldığımdan beri en pahalı fairy marka deterjanı kullanıyorum. Filtresini ve su fıskiyesindeki delikleri parçaları çıkartıp düzenli temizlerim. Bu nedenle önce bi temizlemenizi öneririm. Ayrıca makinede tuz eksikse güzel yıkamaz buna da dikkat edin derim.
Kurutma için ben arçelik kullanıyorum. Memnunum. Eğer aşırı doldurmazsak kıyafetler çok buruşuk çıkmıyor. Nevresimler falan eğer düğmelerini kapatıp koyarsam buruşmuyor, serip kurutmuş gibi çıkıyor. Ama kırışık açma modu yalnızca makinede kuruturken ortaya çıkan ekstra kırışıklığı açıyor. Yoksa şöyle bi silkeleyip asıp kuruttuğunuz tshirtten daha az kırışık çıkmayacak. Ama sıcak sıcak çıkartıp katlarsanız özellikle ütü takıntınız yoksa giyebileceğiniz seviyeye getiriyor tshirtleri.
Bizim makinede çamaşırlar kuruduktan sonra siz alana kadar kırışmasın diye otomatik döndürme özelliği var. Yoksa sıcak kıyafetler üst üste binip buruşuyor. Bu da güzel bi özellik. Onun dışında pek bi özellik kullanmıyorum.
  • zimbirik  (03.10.21 19:57:53) 
9 yıl önce arçelik'in 2 programlı modelini aldım hala gayet güzel temizliyor. Bulaşık makinasında öyle über bir teknoloji yok zaten, alttan üstten su püskürtüyor.

Kurutmayı ise geçen sene kampanya ile 3.000 TL ye grundig gdh 92 modelini almıştım gayet memnunum.
  • robin one persie  (03.10.21 22:28:09) 
Çamaşır Makinası: KEsinlikle Electrolüx.
Kurutma Makinası: KEsinlikle Electrolüx.
Bulaşık MAkinası: Bosch
  • maksat muhabbet  (04.10.21 01:29:00) 
Özellikle bir tıkanma yoksa Bulaşık makineler oldukça basit makineler Su durula, Su durula dan fazla birşey yapmıyor alet. Pahalı tabletlere de para vermenize gerek yok BİM'deki tabletleri deneyebilirsiniz. Fark göreceğinizi düşünmüyorum.


  • hayyam ara  (07.10.21 17:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.