[]

Android tv box önerisi + airplay

Aptal tv olduğu için ve her film izlemek istediğimde 10 metre hdmi çekmek istemediğim için bi tv box alacam, popcorn time yüklenmesi önemli ama android olan herhangi birine kurulabiliyor sanırım. Bazı arkadaşlarımda çok dandik boxlar gördüm, kumandada basınca 1 dakika sonra tepki gösteriyor, yavaş, bağlantı sorunları var vs.. Kalitelisi nasıl ayrıştırlır? Mi box s iyi mi, yoksa markasız çin malı şeylere mi bakmak lazım? Önerileri beklerim.

Bir de bu cihazı aynı zamanda ses sistemine bağlayıp, tv kapalı olduğu zaman telefondan bluetooth/wifi ile müzik çalayım da istiyorum. Gözlemlediğim kadarıyla smart tvsi olanlar mesela iphone üzerinden airplayden televizyonu seçince direk bağlanıyor, tvde ne varsa duruyor ve müzik/video vs.. vermeye başlıyor. Bu kutularda mevcut mudur bu özellik, nasıl aramak lazım?

Bonus : Apple tv de düşünebilirim ama popcorn için jailbreak yapmak gerekiyor sanırım, süreç sancılı mı, yapınca sorunsuz çalışıyor mu tecrübeleri beklerim.

 
netflix ve prime üzerinden 720p/1080p izleyeceksen mi box s alabilirsin. öbür türlü netflix vs lisansı olmayan çin malı cihazlarda en fazla 480p izlenebiliyor bu platformlardan.
2. sorunun cevabı da birebir bende var mibox s 5+1 sistemine bağlı televizyonu açmadan spotifyden dinlediğimi oraya aktarıp ses sisteminden dinlemeye devam edebiliyorum. ios'daki airplay'in alternatifi chromecast ve neredeyse bütün android cihazlarda destekleniyor.

  • nahtoderfahrung  (03.10.21 16:43:28) 
Popcorn time kullanmıyorum ama mi box iyidir tavsiye ederim.

Chromecast var. Spotify, YouTube vs televizyona yansıtabiliyorsunuz. TV kapalıyken hiç denemedim ama hdmi cec destekliyor, belki tvyi de açabilir.
  • inheritance  (03.10.21 16:43:39) 
Yazmayı unuttum, bende chromecast audio var şu anda, hiç memnun değilim. Bağlanmak için şans gerekiyor, her kullanmak istediğimde format atıyorum neredeyse. Normal chromecastte de benzer olacağından korkuyorum. Çünkü müziği cihaza aktarmıyor da direk cihazdan çalıyor. Spotifyda cihazlarda çıkmasını beklemek gerekiyor. Benzer şekilde youtube music olmadığı için youtube'dan müzik çalamıyorum vs... Ya da cihaz hep kapalı gözüktüğü için 3. parti pluginlerle de cast edemiyorum. O yüzden airplayde çıksa direk cihazın sesini aktarsam daha iyi olur.


  • mirafiori  (03.10.21 16:46:31 ~ 16:48:07) 
popcorn time bilmiyorum ama biz markasını hatırlamadığım birkaç aliexpress'ten alınma android box kullandık aşırı yavaş ve kontrolü çok zordu. Mi stick kullanıyoruz 8-10 aydır memnunuz.


  • eatpraylaw  (03.10.21 18:15:06) 
popcorn miadini doldurmadi mi ya? stremio varken.

mi box s kullaniyorum ben memnunum gayet. stremio popcorn'u replace eder.

ses sistemi konusunda; sonucta mi box'in kumandasina basmadigin surece off durumdan on durumuna gecmiyor haliyle muzik yansitamiyosun. ama tv'nin apple tv'si daima acik oldugu icin tv standby durumundayken bile ses yansitabiliyosun. oyle bi dezavantaj var box'larda. yani kumandadan bi tusa basip once mi box'in acilmasini bekliyorum bikac saniye, sonra telefonda yansitma secenegi cikiyor. mi box'ta chromecast var o sekilde calisiyor. mi box inceleme videolarinda vardir bu bahsettigin cogu seyin demosu bi youtube'a bak istersen.
  • hjarteblod  (03.10.21 20:44:09) 
mi tv stick aldım ben, bilgisayardan yansıtabiliyorsun. bazen geç gelebiliyor ama ben o kadar sabırsız olmadığım için problem olmuyor.


  • rakicandir  (03.10.21 21:17:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.