[]

Vapur sallantısından korkmak

>> Denizle ilgili bir korku başladı bende. Eskihisar feribotunda büyük tehlike atlattık bir süre önce. O olaydan sonra başladı diyebiliri. Gün içinde hava durumu kötüymüş, seferleri kapatmışlardı, daha sonra bir süreligine açtılar. Biz de o sefere bindik, sıra yok diye sevindik. Daha sonra büyük bir fırtınaya yakalandık denizde. Feribotun kapağına ciddi dalgalar vurmaya başladı. Karşı tarafa varmak için yolu uzattık, yan yan gitti feribot ama yolculuk bitmedi bir türlü. Feribot kapağı kırılacaktı nerdeyse. Ağlayanlar,sürekli dua okuyanlar. Sonra bir tekne turunda benzer bir olay yaşadık. O da çok korkutucuydu. Hava birden bozdu.

İstanbul'da ve İzmir'de bindim bir süre vapura o olay sonrasında fakat en ufak sallantıda çok korkuyorum. Devrilecekmis gibi geliyor
Devrilmeden kendimi atayım denize planları yapıyorum. İyi yüzerim normalde.

Vapura binceksem sürekli rüzgar durumu bakıyorum. Şehrin içinde bile endiseleniyorum. Bakış acimi nasıl degistirebilirim? Denizci var mı aramizda? Ne tavsiye edersiniz? Deniz beni tutmuyor,midem bulanmiyor. Sadece korku hissediyorum.

 
vapur seferlerinin iptali vapur batacak devrilecek diye değil yolcuları deniz tutmasın, oradan oraya yuvarlanmasınlar diye yoksa türkiye denizlerinde vapur feribot her türlü koşulda seyir yapar, konforlu olmaz o ayrı

youtu.be
videonuyu 30. saniyeye çekersen yolcular bu hale gelmesin diye seferler iptal ediliyor, şunu 100-200 kişinin yaşadığını düşün :)
  • freebird5406_2  (03.10.21 14:26:50 ~ 14:30:00) 
travma sonrasi sık karsilasilan bir durum beynin asiri tepki vermesi. iyi bir psikolog bir kac seansta cozebilir, psikiyatrist yardimiyla da cozulebilir. kisisel bir zayiflik olarak algilama, her insanin basina geliyor. gecen mesela hastanede saldiriya ugramis bir doktorun yazdiklarini okudum. adam cerrah, elinden bicaklaniyor hasta tarafindan. ne sansli ki tamamen iyilesmis, ancak hastaneye binasindan iceri giremiyor korkudan. iceri girince bir sey olmayacagini bilmesi bir seyi degistirmiyor, o travma yasanmis ve beyin asiri iliskiyi kurmus bir kere.

neyse bu durumlarin cesitli metodlarla veya gecici ilac destegiyle caresi var. hayati cok etkileyen bir durumsa destek almaktan cekinmeyin, cok normal bir durum.
  • robokot  (03.10.21 15:02:38) 
O feribot istese okyanus gecer. Bizim ic denizde batirman icin baska gemiye vurman lazim doga kosullarindan batmaz.

Tr tarihinde 1 tane olay var onda da asiri yolcu doldurmaktan batirmislar vapuru.
  • divit  (03.10.21 16:48:10) 
Denizotobüsü veya feribotlar katamaran oluyor. Katamaranların da olayını hacıyatmaz gibi düşünebilirsiniz. Yana çok yatabilir ancak devrilmesi, batması vs tsunami veya aşırı saçma bi vurmalı kaza olmadıkça imkansıza yakın.

Vapur zaten yukarıdaki arkadaşların dediği gibi batacak bişey değil.
Pandemi öncesi temmuz ayında adalar dönüşü akşam vapurları bile öldürmeyecek şekilde yolcu alıyordu :D

Ennn kötü senaryo için;
Rüzgarın bir ilgisi olmadığını düşünün.
Yüzme biliyorsunuz düşme, kaza anında vapur hız keser nasılsa üzerinize meteor düşmeyecek yavaşça batacaksınız o sırada atlar yüzersiniz.
Artık iletişim vs çok çok iyi, en kötü boğazdan birileri sizi görüyor, yardım ulaştırıyor olacak.
Bunu takıntı yapmayın. Ama eğer geçmiyorsa belki sizde geçmişle ilgili bilmediğiniz bişeyi tetiklemiştir, ciddiye alın doktora görünün.
  • rewlack  (03.10.21 17:54:17) 
Bence bi doktora görünün kesin. Daha kolay atlatırsınız.

Ama merak etmeyin türkiye şartlarında vapur batma ihtimali yok. Ayrıla vapurun yan gitmesi bi problem olduğu anlamına gelmiyor ki, her şeyin tekniği var. Bu durum rüzgarın yönü ile alakalı. Üsküdar beşiktaj motoru ile her gün işe git gel yapıyordum. Her açı ile karşıya geçtiğimiz oldu. Öyle yan yan gitmek çok normal. Bilmeyen insan tedirgin olur ama sizi tedirgin eden bu seferde gemi mürettebatının endişelenmediğine eminim
  • zimbirik  (03.10.21 19:42:06) 
Uzakyol gemi kaptanıyım :)

Marmara denizindeki en fazla hava okyanusla karşılaştırılamaz bile, feribotun kapağına dalga vurmasında sorun yok. Karşıya varmak için yan gitmesi ise dalgalara karşı yalpayı önlemek için genelde baş omuzluk dediğimiz yerden havayı karşılarız.

İç denizlerde herhangibir problem olmaz. Gönlünüz rahat olsun.
  • Northern Mariner  (03.10.21 21:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.