[]

Bir tır dolusu malı(ürünü) y.dışına çıkarıp, satıp, gümrük vergisi ödemeden

parasını ülkeye geri getirsem bu kazancın adı ne oluyor?

örnek olarak, ürünü üretttim sınırdan vergisiz falan geçirdim ve orada 500 bin euroya sattım ve parayı bir şekilde ülkeye getirdim ve ülkemde harcadım. bu kazancın bir adı var mı?


 
ilk yaptigin sey kacakcilik, para sokma ve harcama da vergi kacirmak olur herhalde.


  • robokot  (03.10.21 01:54:03) 
ürün türkiyeden çıkarken zaten vergi vs ödemen gerekmiyor. gümrük vergisi malın girdiği ülke tarafından tahsil edilir.

houdini olmadığına göre 1 tır malı gizlice yurtdışına çıkaramayacaksın. 1 tır mal ihrac edebilmen için resmi bir şirket olmalısın. bu malın tespit edilebilir bir değeri ve gümrüğe sunduğun bir deklerasyonu var.

malı çok düşük bedel ile satıyor gibi görünürsen ve yakalanırsan kaçakçılığa girer. malı sattın ve ödemesi geldi şirketin hesabına girdi bundan sonrası standart muhasebe işlemleri. o şirketin dönemli kar-zararına göre gelir vergisi çıkar.

hiç yakalanmadın ve şahsi hesabına 500k euro geldi ne olur. bunu 6 ay önce yapsan varlık barışından faydalanır tertemiz yürür giderdin. şu anda maliye gelip hop birader bu yaşa kadar banka hesaplarında en fazla 10-20 bin tl hareket olmuş. 4 milyon nedir diye sorabilir. mantıklı bir açıklaman varsa, bunu ispat edebiliyorsan. mesela "almanyadaki amcamın oğlundan iş kurmak için borç aldım" gibi karışmazlar. açıklayamaz veya saçmalarsan paranın kaynağı tespit edilir cezası neyse keserler.
  • orpheus  (03.10.21 05:17:06 ~ 05:19:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.