[]

El bileği çatlağı

Arkadaşlar, illa ki daha önce kendisi yaşayan veya yakınından şahit olan çıkar ümidiyle buraya yazıyorum.
Annemin el bileği 1 ay önce çatladı, yere düşerken eliyle kendini durdurmaya çalıştı, olay bu şekilde oldu. Bize başta çatlak dendi, alçıya alındı ve 15 gün kalacağı söylendi. 15 gün sonra gittiğimizde bir 15 gün daha durması gerektiği söylendi. Bu arada e nabızda radius alt uç kırığı olarak geçiyor teşhis. Toplamda 1 ay sonra gittiğimizde ise 15-20 gün daha duracak dendi. Eski alçı alınıp yenisi yapıldı.
Ancak bu süreçte biz birkaç kez hastaneye giderek alçıyı kestirmek durumunda kaldık. Yeni alçı için de birkaç gün olmasına rağmen kestirdik.
Şu an annemin eli ciddi derecede şiş ve uyuşukluk olduğunu söylüyor. Rengi de bence değişmiş gibi. Bu arada tüm bu işlemler üsküdar devlet hastanesinde yapıldı. Şimdi oraya acile gitsek bizim acilde ortopedi doktorumuz yok, Numuneye veya göztepeye gidin deniyor. O hastanelere gidince hemen alçı nerde yapıldı, neden buraya geldiniz, başkasının yaptığı alçıya biz müdahale edemeyiz diyorlar. Şimdi haftasonu özelde de ortopedi doktoru bulmak çok zor.
Yaşayan varsa diye soruyorum, el parmaklarında ciddi şişlik, uyuşma vs. normal mi? Ben alçıyı yapan doktora da çok güvenemiyorum, ama başka doktorlar da ilgilenmiyor. Napalım kolundaki alçıyı kendimiz kırıp da mı gidelim yeni bir doktorun müdahil olabilmesi için? Gerçekten özeli ayrı devleti ayrı sıkıntı. Kime güveneceğimizi şaşırdım.
Yorum yapabilecek kimse olursa röntgenlerini de atabilirim.

 
hocam alçı yapan yere gidin renk değişikliği ve şişlik oluştuğunu söyleyin. ortopedi doktoru icapçıları olabilir ki alçıda ise alçı ortopedi doktoru yapar gelip bakar yaptığı alçıya. yok atel(yarım alçı) ise zaten göztepe eah aciline gidin önünde çıkarın ateli giriş yapın acilden durumu anlatın. şiş olduğu için ameliyata alacaklarını düşünmüyorum. alçı ise dolaşım bozukluğu olabilir. kompartman sendromu falan olmasın allah korusun. yukarda tutun annenizin elini yatarken falan yastık koyun altına. tırnağa bastırıp çekin dolaşımını kontol edin. geçmiş olsun.


  • andlee  (03.10.21 00:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.