[]

telefon ekranı değiştirmek

eski bir samsung s4 mini telefon var. ekranı kırık. dış cam değil, içindeki lcd kırık. telefoncuya vermek istemiyorum. aliexpress'ten ekran alıp kendim takayım diyorum. hem 7-8 yıldır içinde duran fotoğraflar vs. var merak ettim.

şu ekranı alayım diyorum. ama aliepress'te telefon ekranı gönderilmiyor diye okudum sözlükte doğru mu?

tr.aliexpress.com

bir de ekranı sökerken telefonu sanırım ısıtmak gerekiyormuş. 17. adımda gösteriyor. tr.ifixit.com

bende o tarz bir alet yok. nasıl ısıtıp ekranı ayırabilirim? saç kurutma makinası işe yarar mı?

 
hocam inancini kirmak istemem ama normal bir kisinin ekran degistirmesi cok zor.
ben uc kere denedim hep elime yuzume bulastirdim
sen ekrani al telefoncuya ver ben son 8-9 seferdir oyle yapiyorum (telefon ekranimi 12 kere kirdim bu konuda cok tecrubeliyim)
  • nibba  (02.10.21 23:08:48) 
çok zor değil ya. söktüm zaten ama ısıtma kısmında kaldım. saç kurutma makinasıyla ısıtırım zarar görmezse. içinde de fotoğraflar, mesajlar var o yüzden vermek istemiyorum. zaten pek para da etmez artık bu telefon. denemiş olayım diyorum.


  • black mamba  (02.10.21 23:17:17) 
fon makinesi yeterli isiyi saglamayabilir, denemek lazim. gerci ekrani korumayacagin icin biraz daha agresif girisebilirsin kirilsa da bir sey olmaz sonucta.

aliexpress falan ugrasmani onermem. bozuk cikar bin turlu is. ekranlar var burada da fiyat farki fazla degil.
  • robokot  (02.10.21 23:58:00) 
Doğru alet edevat yoksa deneme bok edersin.
Aliexpress'ten seneler evvel ekran almıştım bir değişiklik yoksa alınıyor diye biliyorum.

Plastik prytool yani böyle kanırtma çubuğu, vakumlu çengel, bolca plastik kartvizit, heatgun yani sıcak hava üfleme cihazı gerekiyor. Saç kurutma makinesi yeterince ısıtamayacağı gibi havayı tek bir noktaya üflemiyor işe yaramaz yani, mümkün mertebe telefonun geri kalan kısmını ısıtmadan yapmak gerekiyor.
%99 mundar edersin telefonu eğer doğru dürüst alet yoksa. Bu konuda garanti verebilirim:)
  • bana kedicik derdi  (03.10.21 10:55:28) 
(Bkz: ısı tabancası)

saç kurutma maalesef yeterli sıcaklığı vermez, şu an halihazirda bozuk olan ekranda deneyip fikir edinebilirsiniz
  • apocalipy  (03.10.21 13:25:28) 
Çok yeni bir model olmadığı için ekranı bizim ülkede daha ucuza bulursun bence, talep olmayan bir model olduğu için parça fiyatı güncellenmemiş ve elden çıkarmak istenildiği için ucuz olacaktır.

Bir çok kez ipad ve telefn ekranı değişmiş biri olarak "dene, korkma" derim ama ısı tabancası ya da ekran sökmek için özel ısıtıcı yoksa işin çok zor olacaktır.

Ekran çevresini iyice ısıtıp yapıştırıcının yumuşamasını sağla, ekran ile kasa/çerçeve arasına kartvizit ya da iskambil kağıdı sok.

4-5 tane kartvizit ya da iskambil kağıdı yeterli bu iş için, kartlar ekranın altına girebiliyorsa ısı yeterli gelmiş ve yapıştırıcı yumuşamıştır zaten.

O modelde film bağlantısının nerede olduğuna bak youtube'dan, film olan yere kart vs sokup filmi yırtma.

Sökerken büyük ihtimal acemilikten dokunmatik ekranı kıracaksın, bu yüzden dokunmatiği üzerinde olan ekranlardan al.

Edit: Bu modelde çerçeveli değişim seçeneği varmış, kesinlikle ekranı çerçeveli alın. Dokunmatik ve lcd çerçeve üzerinde olacak zaten, sadece sök tak yapacaksınız.

Yapıştırma ihtiyacı yok yani.
  • John Bloor  (04.10.21 11:22:26 ~ 11:31:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.