[]

Kiralık Araç Göçük

Merhabalar

Kiralık aracımda duvara çarpma sonucu kavun büyüklüğünde bir göçük oluştu. Mini hasar sigortası yaptırmamıştım. Bulunduğum yerde kaportacıda yaptırayım diyorum fakat bu işlerin acemisiyim. Kazıklanmak istemiyorum. Ne kadara yapılıyor bu işler. Ya da araç kiralama firması daha mı insaflı olur?

Şimdiden teşekkürler

 
Araç kiralarken neden sigorta yaptırmalıyız virali gibi soru.

Bunu firmaya danışmadan yaptırırsan ve firma tespit ederse bir güzel değer kaybı masrafını da sana kitler.
  • himmet dayi  (03.10.21 10:22:49) 
Sizin yerinize olsam iyi bir kaportacıya götürür yaptırırım. Budget geçtigimiz aylarda kaportadaki derin bir çizik için 450 lira geçirdi bana. Yani normal masrafın üzerine ekleyip fiyat çekiyorlar. İyi işciligi olan bir ustaya götürüp yaptırdıktan sonra hayatta anlamazlar


  • limonlu eksi  (03.10.21 11:53:53) 
Normalde hasar sigortası yaptırıyordum fakat ilk defa uzun yola çıkacağım yersiz kazayı çağırmayayım dedim saçma salak. Zaten o kadar yolda bi şe olmadı neyse ki de duvar dibine park ederken saçmaladım. Tabi bunda aracın geri görüş kamerası ve de yakınlık sensörünün de payı var düzgün çalışmayan.


  • rtrmkkrrtt  (03.10.21 12:27:48) 
Firmayi hiç uyandırmadan kaportacıya çektir, firma hem değer kaybını hem aracın tamirde kaldığı süre zarfındaki kazanç kaybını sizden talep edebilir


  • apocalipy  (03.10.21 13:13:42) 
Kiralık araçların büyük çoğunluğunda takip sistemi oluyor, herhangi bir sanayiye gittiğiniz anda firmanın haberi oluyor. Bilginize.


  • faithless  (03.10.21 16:08:23) 
birisini buldum fiyat konusunda falan anlaştım ama takip sistemi konusu benim de aklıma geldi. aktif takiplere girdiğimde direkt bulunduğum il çıktı. bu yüzden napsam bilemedim. biraz daha vaktim var düşüneyim bakayım.


  • rtrmkkrrtt  (03.10.21 19:17:43) 
ya bir de mesela sonuçta bu bir hasar ve yaptırılacak, ben yaptırsam ne fark eder? tamam arada firmanın alacağı ekstra kar ortadan kalkar ama


  • rtrmkkrrtt  (03.10.21 19:20:59) 
Herkese bir fikir olması açısından, jandarmaya tutanak tutturdum (alkol testi de yaptılar) bu tutanak ile firmanın sınırlı hasar sigortasından faydalanabildim - ek bir güvence almadan.

zaten sözleşmede de yazıyormuş - sanki çok zenginim de 400-500 binlik arabayı kiralarken sözleşme okumuyorum - tutanak tutulması durumunda sınırlı hasar sigortasından faydalanabilirsiniz diye.
  • rtrmkkrrtt  (07.10.21 14:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.