[]

günde 200 küsür ölüm aşıya rağmen çok değil mi?

2.doz aşi yapilma orani. % 72.35. 1.doz aşi yapilma orani: % 86.99

sağlık bakanlığının sitesinden.

aşı yüzde 90 üzeri ölüm oranını azaltıyorsa aşısız yüzde 14 için bu sayı çok fazla değil mi?

aşı ölüm oranını azaltıyor. keşke herkes aşı olsa ama sanki anlatıldığı kadar da korumuyor ne dersiniz?

 
Açıklanan ölüm sayıları gerçeği yansıtmadığı için ne yorum yapsak içi boş olacak.

i.ibb.co

Bu tabloda vaka sayısı bizdekine yakın ülkelerin, hatta yarısından az olan ülkelerin bile ölüm sayıları bizden çok fazla. zaten en baştan beri covid sebepli ölümlerin kayda farklı şekillerde geçtiği bilgisi dolanıyordu ortalıkta. her geçen gün açıklanan saçma sapan sayılarla iyice ayyuka çıktı.

covid'den ölmek üzere olan birine pcr negtaif sonucu girdikten 1 gün sonra o kişi covidden ölmüştü. ancak pcr negatif çıktığı için ölüm sebebine covid yazılmadı tabii ki. bunun gibi binlerce ölüm oldu muhtemelen.
  • himmet dayi  (02.10.21 21:16:43) 
Himmet dayıma her zamanki gibi bir +1
Lafı ağzımdan aldı, hay bin yaşa

  • sydney  (02.10.21 21:17:20) 
kacak gocmenlerle beraber 100 milyon olan nufusun yaninda gunde 200 hicbirsey. asil gizleniyorsa ve sayilar 1000leri buluyorsa kork. 0


  • buenosdias  (02.10.21 22:30:35) 
günde 200 ise öp başına koy. daha beter haldeyiz.

ayrıca aşının o kadar koruyuculuğu olduğunu düşünmüyorum, kayda değer gelişme olmadı aylardır.
  • rose parks  (02.10.21 22:43:40) 
Tüm rakamların dogru olduğunu düşünürsek, hatta ölümler 500 bile olsa aşı oldukça ise yariyor. Hatta superillo.

60milyon yetişkin nüfus var. %72si tam asili diyoruz. Yani 43milyon. Geri kalansa 17milyon.

17 milyon cok büyük bir sayı. Her taraf açık. Okullar açık. Maskeler fora. Virüs ortalıkta rahatça dolaşıyor. 17milyon içinde yakaladıklarını da patir patir olduruyor.

Olay bu.
  • fever  (03.10.21 08:40:38) 
aşılanmayan kısımın neredeyse tamamı her gün işe giden, metro-metrobüs kullanan dolaşımda olan kişiler. virüsü yayan bunlar o yüzden bu kesim tam aşılanmadan ne pozitif oranı nede ölümler düşer.

durumun paylaşılan rakamlardan daha vahim olduğunu tahmin ediyorum. (ne açıklanıyorsa en az çarpı 5) Daha dün bakan ölen asiltürkün aşı karşıtı olduğunu bile açıklayamadı.
  • astronom bey  (03.10.21 11:44:59) 
Aciklanan hicbir sayiya guvenmemeni tavsiye ederim. Sadece daha yuksek degil daha dusuk olma ihtimali de var. Aciklanan sayilarin gercekle bagi olmadigini kabul edin. Normalde gunde kac kisinin vefat ettiginin bilinmedigi/aciklanmadigi bir yerdeyiz. Dolayisiyla buna ek Covid olumlerinin sayisinin saglamasini yapamiyoruz.


  • dunal  (03.10.21 12:10:08) 
Sayıların şaibeli olması alakasız bi durum burada.

Şimdi İngiltere, Amerika ve Almanya'ya baktım, geçen seneye göre o ülkelerde de 2-3-4 kat artış var. Hepsi de yüksek aşılama oranına sahip ülkeler.

Hadi bizdeki sayılarla oynanıyor diyelim, tüm dünyada da mı oynuyorlar?

Kaldı ki bizde de geçen seneye göre katlanmış. Geçen sene oynuyorlardı bu sene oynamıyorlar mı? Yok ikisinde de oynuyorlarsa niye geçen sene 20 diyip şu an 200 diyorlar? Bu soruların cevabı verilemiyorsa, "sayılarla oynanıyor" iddiası aşının etkisizliği konusunda bir argüman olamıyor maalesef.

Benim en çok kafama yatan senaryo şu: aşıyı sadece asıl risk grubu olan yaşlılara değil, milyonda 1 ölüm oranına sahip gençlere bile yaptıkları için aşıdan kaçan varyantlar çok hızlı türedi, bu yüzden asıl korumamız gereken yaşlılar aşılı olmalarına rağmen virüse karşı korunmasız kaldılar, şimdi de patır patır ölüyorlar.

Ki zaten bir buçuk sene eve tıktılar insanları, özellikle yaşlılarda ne moral kaldı, ne güneş gördüler, ne de doktora gidip rutin kontrollerini yaptırabildiler. Ölüm sayılarının artma sebebi yanlış covid politikaları yani genel olarak.
  • plutongezegendegilmi  (03.10.21 12:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.