[]

Kablosuz şarj büyük rahatlık mı?

yeni telefon alacağım. illa olması gerekir mi sizce?




 
bugün telefon değiştirseydim bütçemi belirledikten sonra şunların ardından arayacağım son özellik olurdu:

-batarya kapasitesi

-ekran çözünürlüğü

-ekran yenileme hızı

-hafıza kartı desteği

-kulaklık çıkışı

-güncelleme desteği

başkası için rahatlık sayılabilir belki ama şarj aparatı yine kabloyla fişe bağlı olmak zorunda ve telefon şarj olurken alıp uğraşamıyorsun. bence fazlalık ve aramaya değmez.
  • In a silent way  (02.10.21 21:19:19) 
olmazsa olmaz değil. hatta bence bir miktar zorlaştırıyor işi. telefon şarjdayken oyun oynamak ya da yazışmak ya da ne bileyim konuşmak istediğinizde şarj ünitesiyle birlikte mi elinize alacaksınız? bu pek mümkün olmadığı için bence çok da gerekli bir şey değil. apple magsafe şarj ile buna bir miktar çözüm getirdi (mıknatıs ile yapışıyor telefona) ama yine de pek bir kolaylık sağlamıyor. yani ha mıknatıs ile telefona yapışmış şarj aleti ha elinle kabloyu kendin takmışsın. ne fark var?

sanırım kablosuz şarjın tek güzel yanı araç içindeki şarj üniteleri. o da araç sürerken tek elle kabloyu tak çıkar uğraştırmadığı için.
  • himmet dayi  (02.10.21 21:25:59 ~ 21:26:16) 
Büyük gereklilik değil.

En başta benim için şarj süresi daha önemli. Benim telefonda (S20+) hızlı kablosuz şarj açık olsa bile kablo gibi şarj etmiyor. (Diğerlerini, özellikle iPhone'ları bilmiyorum, normal olanı da bu galiba.)

Bir de telefonu sabit tutma gerekliliği ev ortamında yorucu. Bende Samsung'un kablosuz powerbank'i var, bir yerde otururken kablo kalabalığı ile uğraşmadan şarj etmek güzel, çok gerekirse powerbank ile telefonu beraber elinizde tutarsınız ama yine de olmasaydı da olurdu bence.

Özellikle tercih sebebi değil benim için kısacası.
  • infernal majesty  (02.10.21 21:58:58) 
Heralde tek güzelliği arabada varsa derim ama açıkçası android auto misal birçok arabada hala kablolu çalışıyor. Haliyle kablo takınca şarj olduğu için de gerekli olmuyor.

Bence şu an çok gerekli değil, seçimde önemli bir filtre olduğunu düşünmüyorum.
  • logisticsmanager  (02.10.21 22:15:49) 
@biseysorcaktim'a ben cevap vereyim madem: tabii ki. böyle düşününce "e hiç olmasa da olur" hissiyatı yaratıyor haliyle.


  • infernal majesty  (02.10.21 22:58:43) 
Kablosuz şarj ediyorum telefonu bir senedir ama olmasaydı da dert olmazdı. Özellikle kabloyla 1-2 saatte şarj oluyorsa bir telefon hiç gerek yok zira kablosuz hızlı şarj olmuyor telefonlar. En azından benimki olmuyor zaten cihazlar da 10w 15w kadar besliyor en fazla.


  • bana kedicik derdi  (03.10.21 11:01:16) 
şu anda gereksiz.

muhtemelen apple yapacak ilk olarak, sadece kablosuz olarak şarj edilebilecek telefonlar bir süre sonra. o zaman bir işe yarar, cihazdan bir port daha eksileceği için.

dediğim gibi şu anda hiçbir numarası yok.
  • avianthem  (03.10.21 12:46:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.