[]

Korona döneminde neden ruhsal rahatsızlıklar arttı?

Korona döneminde ruhsal rahatsızlıkları olan insanlarin durumlari kötüledi yada bazı insanlar sağlıklarını kaybetti. Mesela benim kuzen bipolar teşhisi konuldu ilk kez.

Acaba insanlar daha çok evde kapalı kaldığı için enerjilerini atamadıklarından mı bu rahatszılıklar nüksetti?

Nedir acaba korona döneminin insanların psikolojisini bu kadar etkilemesinin?

 
bir kısmı dediğiniz gibi olabilir, ama bir ihtimal daha eklemek istiyorum: insanlar zaten mevcut olan ama fark etmelerinin önünde sosyal yaşantı, meşguliyet durumu vesaire gibi engeller olan sıkıntılarını fark ediyor da olabilirler. yeni teşhislerin çoğunluğu böyle olmasa da önemli bir kısmı böyledir bence.


  • xiduyuru  (02.10.21 20:45:05) 
okb çok derin konu. herkesin bir çeşit takıntısı, arızası çıktı. depresyon da koy yanına. herkes hayatta beğense de beğenmese de bir akış içindeydi yani sabah kalk, işe git, sevmediğin/sevdiğin iş arkadaşları ile ol. hafta sonu da bir şekilde orada burada deşarj olunurdu. Ellerinden her şey alındı hemen hemen. Hele devamlı virüs haberleri de izlediyse. İnsanın doğasında adapte olmak var. İyi ya da kötü şekilde. Sen de zaten cevabını vermişsin az çok.


  • evimin paspasi  (02.10.21 23:44:53) 
çin atasözü var
"evde oturan ölür" diye.

sosyalleşmek, keyif olsun diye yaşanan birşey değil.
insan olmanın gerekliliklerinden birisi.
kapanma dönemlerinde sadece kendi kendini dinlemekten kafayı yedi herkes.

bir de "ben geride kalıyorum" hissi çok tetikleyici bir his.
sen evinde kapanmışsın, sosyal medya fenomeni bodrumdaki evinden story atıyor.
sen gaziosmanpaşa prestij konutları ultra lüks 1+1 evinde 34. katta, kümes kadar evde hayata küsüyorsun.
  • Corc  (03.10.21 00:20:39) 
İnsanın sosyal, psikolojik ve çevresel bağı bir bütün. Yoğurt yedim ama insan görmeyeyim derseniz sağlıklıyım diyemezsiniz.


1. Bilinmezlik, kaygı. dünyayı yani resmen var oluşunu hem bireysel hem çevresel etkileyen bir bilinmezlik var(dı). Yine iyi geldik de hepimiz delirmedik.
2. Fiziksel rutinlerin küt diye değişmesi. Hareket kısıtlılığı.
3. Dijitalleşme ve zihinsel tembellik
4. Asosyal yaşam koşulları
5. Covid geçiren (farkında olarak veya olmayarak covid geçiren) kişilerde psikolojik post covid sendromları

Şeklinde özetlenebilir
  • rewlack  (03.10.21 00:23:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.