[]

Hasta Olmamak için yapılanlar sağlıkla ve spor salonu tedbirleri

iki sorum var sağlık ile ilgili.

- İlki genel olarak Sağlıklı olmakla alakalı;

Arkadaşlar bünyem ortalama düzeyde. Biraz dikkat etmediğimde grip nezle oluyorum. Kaşınmadığım sürece problem yok ama ekstra bir şey yok yapmadığım yok. Sık sık hastam olmam. İşte meyve sebze yiyorum zaman zaman bu kadar. Arada yoğurt yiyorum.

Hasta olmamak için ne yapıyorsunuz Vitamın alıyor musunuz? Genel olarak Sağlıklı olmak için ne yapıyorsunuz, neler yapmalı?

İkincisi; Spora başlayacağım. Biraz endişe ediyorum. Aslında kendimden bir yana şüphem yok ama insanların dırdır etmesi var. Ne gibi tedbirler alıyorsunuz spor salonu için?

 
"kuvvetli bagisiklik" olayi tamamen bir mit. "hasta" olundugunda hissedilen belirtilerin (agrilar, ates, burun akmasi vs.) hepsi bagisiklik sisteminin tepkilerinin belirtileri, hastaliga sebep olan patojenin yaptigi seyler degil. Bu yuzden "kuvvetli" bagisikligi olan kisilerin ayni mantikla hastaligi daha agir hissetmesi, daha hissedilir gecirmesi beklenir. ama oyle degil. insan vucudu oyle calismiyor.

normal bir insan gibi besleniyorsan hangi hastaliga nasil tepki verecegin genetik faktorlere ve biraz da anlik şansa gore belirlenir. bunu degistirmek icin gercekci olarak yapabilecegin pek bir sey yok.

o yuzden "kendimden yana suphem yok" kismini anlamadim. kimin bu hastaliga nasil tepki verecegini onceden bilecek bir teknoloji yok (genetik testlerle ongorme ile ilgili calismalar var ama net bir sey yok), hislerle de anlasilacak bir sey degil. hastaligi atlatan tedavide kanser hastalari oldugu gibi spor salonundan cikmayan saglik timsali olan ancak hayatini kaybeden kisiler var. yani bunu bilmenin bir yolu yok. genetik faktorler ve enfeksiyon esnasinda ne kadar viruse maruz kaldiginin belirleyici etkenler oldugu dusunuluyor.

spor salonu icin de, corona sebepli soruyorsan, N95 maske ile spor yapmayacaksan (ki pek mumkun degil) yapabilecegin pek bir sey yok. havada aerosol yoluyla bulasan bu hastalikta, senden 1 - 2 saat once ve sen salondayken gizli / acik kimsenin pozitif ve bulastirici durumda olmadigini umabilirsin sadece. salon iyi havalandiriliyorsa risk duser. ama kapali spor salonu sonuc olarak pandemideki gidilebilecek en riskli yerlerden biri. ille gidecegim diyorsan alabilecegin tek onlem genis ve iyi havalandirilan bir salon secmek olabilir.
  • robokot  (02.10.21 19:09:46 ~ 19:11:59) 
Bence az yemek .


  • dunyatuhaf  (02.10.21 19:28:18) 
Bol ve organik protein almak
Organik olmayan yumurta sağlıklı olmadığı gibi sizi kanser yapar
Aynı şey market yoğurdu, süt tozundan peynirler (süzme) için de geçerli. Faydasız gıda direkt.
Aşı olmak, grip aşısı oldum mesela. Geçen yıl bulamamıştım zatürre aşısı olmuştum (bu 5 yıllıktı zaten)
İyi yağlar; yani doymamış
+ara ara (abartmadan) çiğ kuruyemiş
Fermante ürünler. Ev yapımı turşu, kefir, sirke, yoğurt
Şeker ve karbonhidrattan olabildiğine kaçınmak
Kişisel ve çevresel hijyen
Özellikle kışın çinko, b-c-d vitamini takviyesi almak. Yıllardır kür kür çinko ve biotin alıyorum. Bazen aralara Devit veya hafif (böbrekleri yormayacak) C vitamini ekliyorum
İyi bi psikolojik denge; terapi spor gerekirse sakinleştirici ilaçlarla -elbette doktor kontrolünde- tedavi
Temiz havalı yerlerde bulunmak ve bol su

Spor salonuna tenha saatlerde gidin, mesafeye ve hijyene dikkat eden biyer tercih edin. Aşı oldum, tutamaç yerlerini sürekli alkollü bezlerler siliyoruz. Her yere büyük ıslak mendil ruloları ve dezenfektan yerleştirmişler. Genel olarak da temiz bi yer ama risk elbette var
  • rewlack  (02.10.21 21:01:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.