[]

Arkadaş oturmasına gitme sorunsalı

Mesela özellikle yeni evlenen ya da taşınan arkadaşlar bi gün mutlaka bana gel, bi gün gel kahve içelim veya hiç gelmiyorsun gibi sözde davetkar veya sitemkar cümleleler kuruyorlar. Bana biraz tuhaf geliyor bu durum. Birini evine cagirmak istiyorsan bi gun belirlersin seni şu gün ya da şu hafta icinde bir gun agirlamak istiyorum mantigiyla cagirirsin. (Agirlamaktan kastim agir yemekli bi aksam daveti degil.en sade sekilde olani da kastediyorum.) Öteki türlü açikcasi ben cekiniyorum su gun size geleyim mi demeye. Belki musait degildir, misafir agirlamak istemiyodur o siralar veya hicbir sey yoksa bile emrivaki bi üslup gibi geliyor. E bakiyorum çagirilma olmayinca da bu sefer bir arkadasini gormeye bile gitmeyen hayirsiz arkadas konumuna dusuyorsun. Alenen soylenmese de sanki oyle imalarda bulunuluyor.mesela bir arkadasima en son ben dedim artik musaitsen geleyim diye. Sirf o yukten kurtulmak icin. Dedigim gibi cok sacma bi belirsizlik olusuyor cunku. bir arkadasim da iki kez falan evinin konusu acilinca bi gun is cikisi gel oturur kahve icerz dedi ama ben simdi herhangi bir gun bugun geleyim mi desem evi belki daginiktir belki isi vardir hayir dese kendini mahcup hissedecektir gibi sebeplerle oyle bir tesebbuste bulunmuyorum. Asiri samimi dost arkadaslar icin bu soylediklerim anlamsiz gelir belki ama bence genel olarak davet edilmeden kimse kimsenin evine gitmemeli misafir agirlamak isteyen de net bir sekilde davette bulunmali istemiyorsa da havada kalan cumleler kurup sonrasinda sitem etmemeli.

Siz ne dusunuyor ve ne yapiyorsunuz bu konularda?


 
e yani bu daveti alamadığım veya o zaman bu defa ben geleyim diyemediğim biriyle yakın değilimdir, dolayısıyla ortada kırılacak bişey olmaz.
bunun haricinde tam da belirttiğiniz hassasiyetler karşı taraf için de var. yani ilk ziyarette mümkünse bi ev hediyesi makbuldür. dolayısıyla sanki hediye bekliyormuş veya eviyle hava atacakmış (?) gibi olmasın diye ortada buluşmayı bekliyor da olabilirler.

  • rewlack  (02.10.21 18:06:19) 
Ben de senin gibi düşünüyorum. Bize gel bi gün oturalım demek çok yapmacık. Çağırmak isteyen güm belirler çağırır ya da uygun gün sorup çağırır.

Kimsenin evine emri vaki yapıp gitmek istemem.
  • zimbirik  (02.10.21 18:07:42) 
Çok haklısın.
gel oturalım.. bir gün gelirsen.. diyenler vs. doğrusu samimi değil
bu sözler.

Hatta bildiğim, arayıpta o an müsait olmayan durumunu belirtir anlayış gösteririm. sonrasında başka zaman bunu telafi eder kendisi arar çağırır diye düşünürüm. Ama maalsef .
İş zaten çoğu zaman samimiyete bağlı.
Samimi olarak misafir ağırlamak isteyen ne yapar eder arar.
  • Erva  (02.10.21 18:42:13) 
Bence gitmek isteyen kişinin haber vermesi daha uygun. Şu gün sana gelmek istiyorum müsait misin veya şu hafta uygun günün olursa haber verir misin sana gelmek istiyorum denebilir. Özellikle yeni evlendiyse geleni gideni çoktur herkesi tek tek davet edemez ki.


  • anneboleyn  (02.10.21 20:00:03) 
Valla bana diyen olursa davet ettin de gelmedik mi der konuyu kapatırım hiç üstüne düşünmem bile.


  • materyalist imam  (02.10.21 23:14:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.