[]

Sok Marketlerin sahibi Murat Ulker %1 kazaniyoruz diyormus

youtu.be Nasil oluyor?




 
halkın kara kaşına kara gözüne bu kadar market açmıyordur


  • oekuklu  (02.10.21 16:46:46) 
İlk olarak adamlar borsaya kote, açıp satır satır finansallarına bakabilirsiniz. sokmarketyatirimciiliskileri.com

Sorunun cevabı olarak satış miktarından kazanıyorlar. 100 milyon tl değerinde ürün satarsan 1 milyon tl kazanırsın.
  • archmage mahmut  (02.10.21 17:02:13) 
yahu gayet açık. "fiyatları siz yükseltiyorsunuz" lafına karşılık "biz bir şey kazanmıyoruz ki biz yükseltelim. bizden indirim istemeyin" diyorlar işte. %1 değildir tabii.


  • hlot  (02.10.21 17:04:37 ~ 17:06:26) 
@archmage mahmut ya hocam inanan mi var finansal raporlara, muhasebeciye 2+2 kac desen kac lazim diye cevapliyor, 2008de ekonomik krizinde gorduk dogru duzgun ne rapor yaziliyor ne denetim ne bir sey var


  • speedy  (02.10.21 17:12:39) 
@speedy ben o açıklamayı, şok'u mahalle bakkalı ile kıyaslayıp %7-8 kar marjı olduğunu iddia eden ve sonra yorumunu silen kişi için yapmıştım. Kağıt üzerinde istedikleri kadar takla da atsalar kar marjları çok düşük sonuçta.


  • archmage mahmut  (02.10.21 17:28:28) 
2020 net ciro 21 milyar lira demiş. 210 milyon lira kâr yapar. Yani bahsedilen 1-2 milyon euro değil.

Buna ek olarak şunu da unutmamak lazim; sok'un ne kadar kar yaptığından çok genel holdingin kari önemli. Çünkü sok vs bir sürü Ülker ürünü satiyor. Bu yöntemle sokta belki kaybedip genel Ülker portföyunde kazanabilir.

Bu arada yüzde 1 olduğundan emin değilim ama yüzde 7-8 değildir. Çok basit arama ile süpermarket kar marjinin ortalama yüzde 2.2 olduğu çıkıyor, 1-3 arasi diyor google.
  • logisticsmanager  (02.10.21 21:36:18) 
Hard discount market zaten yüksek kar marjıyla çalışmak gibi bir amacı yok. Öyle olsa migros'a rakip bir konsept açardı.


  • robin one persie  (02.10.21 21:37:40) 
Migros bilançosuna bakarsanız zarar ettiğini de görebilirsiniz.

Getir de surekli para yakıyor.

Sıcak paraya yakin isletmelerde amaç bazen pazarda baskın olup, ‘sonra’ kazanmaktır. Rakipleri dışlayıp tek hakim olduktan sonra para kazanmak umuduyla çalışırlar.

Ülker grubu icin SOK’un en önemli stratejik avantajı, kendi ürünlerini aracıyla komisyoncuyla uğraşmadan tüketiciye ulaştırabilmek. Bu çerçevede market dışı portföyünden kazaniyor yorumu doğru.

Bir başka avantajı da perakende marketler genelde üreticiye indirim yapmasi icin baskı yapar. Bunu göğüslemesine de yardımcı olur.

Yani birisi çıkıp da indirim yap, yapmazsan ürününü satmam derse; satmazsan satma ben zaten satıyorum deme özgürlüğü.

Özet; evet perakende marketler büyük paralar kazanmıyor. %1 hadi olsun %1.5
  • fever  (03.10.21 08:55:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.